Jau otro gadu LU Sporta centrs sadarbībā ar LU Studentu padomi LU darbiniekiem un studentiem sniedza iespēju piedalīties un pārstāvēt Latvijas Universitāti Rimi Rīgas maratonā, kurš šogad norisinājās 7. maijā.

Kopumā LU komanda pulcēja vairāk nekā 80 LU darbiniekus un studentus, kuri šogad LU pārstāvēja universitāti gan 10km distancē, gan pusmaratonā. Lai arī pusmaratonistiem starts tika dots agrā rīta stundā, kad gaiss vēl nebija sasilis, LU komandas dalībnieki bija motivēti un gatavi šim sportiskajam izaicinājumam. 10 km skrējiena dalībniekiem starts tika dots plkst. 12.30. Īsi pirms tam visiem LU komandas dalībniekiem bija iespēja satikties netālu no starta koridora un kopīgi iesildīties. Laikapstākļi starta un arī skrējiena laikā lutināja. Skrējiena laikā LU komandas dalībniekus varēja atpazīt pēc jaunajiem LU sporta krekliem, kuri bija tumši zilā krāsā. Tāpat trasē devās arī 3 skrējēji ar LU karogiem, kuri īpaši rūpējās, lai LU vārds tikut ne tikai pamanīts, bet arī pateikts katrā pieturpunktā, kurā kāda no Latvijas slavenībām runāja mikrofonā. Tas arī veiksmīgi izdevās - LU vārds izskanēja visos mikrofonos un tika pamanīts. To apliecināja arī apkārtējo atbalstītāju un skatītāju uzsaukumi, kuri kliedza "LU labākie", "LU sarauj", "Es arī studēju LU" un tamlīdzīgi. Pēc finiša katrs skrējējs saņēma pelnītās medaļas un dažādus gardumus no maratona organizatoriem.

Kopumā LU komandas dalībnieki sasniedza labus rezultātus, gan 10 km skrējienā, gan pusmaratona distancē. Vairāki dalībnieki pārspēja savus personīgos rekordus, bet svarīgākais, ka LU komandas dalībnieki vienojās kopīgā skrējienā un kuplā skaitā pārstāvēja mūsu LU. Visi komandas dalībnieki, kuri piedalījās Rimi Rīgas maratonā, ir piemērs tam, ka arī akadēmiskie darbinieki un studenti var iesaistīties aktīvajā dzīvesveidā, veicinot savu veselību un stiprināt kopējo komandas garu.

Studente Megija Cvetkova izbaudīja gan sagatavošanās procesu, gan skrējiena dienu: "Piedalījos jau otro gadu un jau atkal bija patiess prieks ne tikai skriet par sevi, bet skiet arī par savu Latvijas Universitāti, pārstāvēt to. Tas noteikti bija viens no iemesliem, kādēļ es piedalījos šajā maratorā t.i., iespēja būt daļai no LU komandas, iespēja  iepazīt arī studentus no citām fakultātēm, lepoties ar savu universitāti tik liela mēroga pasākumā. Patika arī organizētie treniņi, kas noteikti palīdzēja sagatavoties maratonam un kuru laikā uzzināju arī lietas par skriešanu, par kurām iepriekš nebiju zinājusi, vai nebiju aizdomājusies. Maratona dienu izbaudīju, sasniegtais rezultāts apmierina. Prieks, ka LU komandā tāpat kā iepriekšējo gadu valdīja pozitīva atmosfēra, skrējiena laikā visi viens otru uzmundrināja un motivēja. Paldies puišiem, kuri godam visu skrējiena laiku nesa LU karogu, tas noteikti nebija viegli! Kopumā palika daudz pozitīvu emociju un atmiņu par aizvadīto pasākumu."

LU komandas dalībniece un medicīnas fakultātes vadošā eksperte Līga Grantiņa sola skriet arī nākamgad: "Paldies par iespēju piedalīties skrējienā LU komandā! Uz LU uzaicinājumu arī pavilkos, viena pati diez vai būtu pieteikusies. Un neesmu vīlusies nemaz! Atmosfēra maratonā ir brīnišķīga, visus 10 km mana sirds gavilēja, tiesa, pēdējais km pirms finiša bija grūts – saule sejā, asfalts sakarsis, finišs it kā tepat, bet nemaz netuvojas. Nākošgad skriešu atkal un ir motivācija trenēties! Paldies par smuko LU kreklu!

LU Informācijas tehnoloģiju departamenta informācijas sistēmu galvenais arhitekts Arnis Voitkāns uzstādīja savu personīgo rekordu : "Šis bija pirmais šāda veida sporta pasākums, kurā piedalījos, tāpēc viss bija jauns un vēl nezināms, un kopumā arī ļoti vērtīga pieredze. Pirmais atklājums bija, ka trenēties kopā komandā ir vieglāk un motivējošāk nekā vienam pašam, un katrā treniņā bija iespējams sasniegt augstāku rezultātu nekā biju domājis. Treniņu nodarbības sniedza jaunus ieskatus un vērtīgu perspektīvu uz sagatavošanās procesu sacensībām. Otrais atklājums bija, ka sacensības tiešām motivē izlikt no sevis visu, kas ir iespējams, un tas kopējā sacensību gaisotnē tas ir arī vieglāk paveicams - šo sacensību 10k distancē sasniedzu savu izvirzīto mērķi un personīgo rekordu. Jauki bija lielu daļu no sacensību skrējiena skriet kopā ar LU komandu un LU karognesējiem. Tas sniedza komandas izjūtu. Sajūtas skrienot tādā kuplā skrējēju pulkā pa Rīgas ielām, kas ir pilnībā atbrīvotas skrējējiem, bija neaprakstāma pirmā sacensību pieredze, kas arī motivē tālāk uzstādīt augstākus personīgos mērķus un turpināt sportot."

LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes izpilddirektora vietniece Karīna Silova ir priecīga par šādu iespēju sportot kopā un uzzināt jaunu informāciju - "Paldies par koptreniņiem. Paldies, ka treniņos bija iespēja uzzināt par iesildīšanās, skriešanas un atsildīšanās tehnikām, par visu, kas saistīts ar pareizu uzturu, elpošanu, pulsu treniņu periodā! Ļoti augstu to novērtēju! Organizētie treniņi un vērtīgie padomi noteikti bija mana labā rezultāta: 55 min. 10 km - panākumu atslēga. Maratona 10 km skrējiena laikā bija lieliska, sajūta skriet kopā ar LU kolēģiem, kuri uzturēja pozitīvu un uzmundrinošu atmosfēru. Paldies par šo kopīgo piedzīvojumu!"

Paldies visiem skrējējiem un tiekamies jau nākamajā gadā!

Dalīties