Pēc sīvām cīņām pusfinālā ir arī pienācis laiks finālam, kurā par čempiona titulu un zelta kaluma medaļām cīnījās komandas “Karstums” un “Mario Kafija&Zupiņa”. Abas komandas pulcēja savus spēcīgākos sastāvus, lai finālā cīnītos līdz trīs uzvarām.

Pirmo spēli abas komandas sāka apņēmīgi, raidot vairākus tālmetienus pretinieku grozā, taču spēles vidū savu lielisko dotību – tālmetienus, sāka izmantot Mario Kafija&Zupiņa spēlētājs Roberts Grīnfelds, kas raidīja trīs precīzus tālmetienus pēc kārtas un deva priekšroku sākt cīņu par medaļām ar uzvaru. Pēc komandas sapulces Karstums primārais uzdevums bija nosegt Robertu Grīnfeldu no tālmetienu līnijas un savākt visas atlecošās bumbas aizsardzībā. Otrajā spēlē arī Mario komanda saprata, ka tālmetienu izpildīšana būs sarežģītāka, bet veiksmīga pick&roll situāciju izmantošana ļāva arī otrajā spēlē dominēt komandai, no groza apakšas gūstot lielāko daļu punktus Sandim Antomam un Daņīlam Staņukam. Pēc 2. spēles Mario Kafija&Zupiņa atradās vienas uzvaras attālumā no uzvaras. Trešā spēle nu jau norisinājās pēc “skrien un met” basketbola taktikas, kur abas komandas pēc iegūtās bumbas aizsardzībā steidzīgi meklēja partneri uz tālmetienu līnijas, lai izmestu ātru un brīvu metienu. Taktiskās kļūmes Karstumam liedza lauzt spēles ritējumu, atstājot uz tālmetienu līnijas brīvu Robertu Grīnfeldu, kas veiksmīgi izmantoja savas iespējas un atnesa savai komandai uzvaru finālā.

Mario Kafija&Zupiņa vs Karstums 3:0 (16-10; 16-11; 22-16)

Fināla MVP – Roberts Grīnfelds

Roberts visu sezonu rādīja līderim raksturīgu sniegumu. Spēja izmantot savus spēlētājus zem groza apakšas un precīzie tālmetieni. Līgas ietvaros neviena basketbola komanda nespēja atrast pareizu taktiku, lai apslāpētu šo komandu.

Vietu sadalījums LUBL 3x3 līgas finālā :

1. vieta – Mario Kafija&Zupiņa

2. vieta – Karstums

3. vieta – ĢZZF

4. vieta – Wannabe warriors

 

Paldies visiem LU 3x3 baskebola līgas 2022./2023. m.g. sezonas dalībniekiem! Tiekamies nākamajā sezonā!

Dalīties