Sestdien, 29. aprīlī, Valmierā, Raiņa ielā 3, tika aizvadītas Latvijas 33. Universiādes Spēka trīscīņas čempionāts, kurā Latvijas Universitāti pārstāvēja 3 sportisti.

Trešās sacensības, kas paralēli sestdien norisinājās Valmierā līdz ar Valsts čempionātiem spēka trīscīņā pa vecuma grupām, bija Latvijas Universiāde spēka trīscīņā. Sacensības Universiādes ietvaros notika jau 9. reizi. Tāpat kā abi valsts čempionāti, turnīrs pulcēja rekordlielu studentu skaitu – piedalījās 40 sportisti no 7 augstskolām. Pirmo reizi sacensībās dalībnieču sieviešu skaits pārsniedza vīriešu skaitu.

Latvijas Universitāti šajās sacensībās pārstāvēja 3 sportisti – Madara Krūmiņa, Līna Brauča un Vladislavs Temirjovs.

Madara Krūmiņa startēja svaru kategorijā līdz 57 kilogramiem. Pietupienos viņa spēja sasniegt 92,5 kg slieknsi, spiešanā 70 kilogramus, bet vilkmē 137,5 kilogramus, kopā sakrājot 300 kilogramus un pārliecinoši iegūstot 1. vietu savā svaru kategorijā un uzrādot otro labāko rezultātu starp visām meitenēm, kā arī uzstādot studentu rekordu savā svaru kategorijā.

Līna Brauča startēja svaru kategorijā līdz 69 kilogramiem. Pietupienos viņa spēja sasniegt 102,5 kilogramus, spiešanā 50 kilogramus, bet vilkmē 115 kilogramus, kopā sakrājot 267 kilogramus un iegūstot 2. vietu savā svaru kategorijā.

Vladislavs Temirjovs startēja svaru kategorijā virs 105 kilogramiem. Pietupienos viņš spēja sasniegt 200 kilogramus, spiešanā 145 kilogramus, bet vilkmē 210 kilogramus, kopā sakrājot 555 kilogramus un iegūstot 2. vietu savā svaru kategorijā.

Madara Krūmiņa pēc sacensībām izteica prieku par sasniegto: “Smagi strādāju, lai sagatavotos šīm sacensībām, kā arī Sell Games 2023, kas notiks pēc nepilnām 3 nedēļām. Redzu, ka ieguldītais darbs atmaksājas. Spiešanā guļus beidzot sasniedzu jau ilgi uzstādīto mērķi - 70 kg, pārspējot arī iepriekš manis uzstādīto studentu rekordu 57 kg kategorijā. Katrā no disciplīnām pārspēju arī savu līdzšinējo rekordu, kopumā savācot tieši 300 kg. Kopumā esmu ļoti priecīga un motivācijas pilna sasniegt vēl labākus rezultātus nākamajās sacensībās!”

Apsveicam visus mūsu sportistus ar augstajiem rezultātiem!

Sacensību rezultāti pieejami šeit

Dalīties