Kristīne Kramēna ir Latvijas Universitātes duālās karjeras sportiste un studiju programmas “Biotehnoloģija un bioinženierija” studente. Kristīne paralēli studijām nodarbojas ar volejbolu un spēlē "RVS/LU" sieviešu komandā.

Kurš no visiem sporta veidiem ir iekarojis tavu sirdi?

Viennozīmīgi volejbols

Kāpēc tieši šis?

Tāpēc, ka tas ir aizraujošs, vienmēr mainīgs un prātu attīstošs sporta veids, kurā ir jādarbojas komandā. Ja cilvēkam ir liels talants volejbolā, bet viņš nespēj darboties komandā un būt daļa no tās, sasniegt virsotnes šajā sporta veidā ir gandrīz neiespējami

Kādi ir tavi labākie panākumi?

  • Novembra un Janvāra MVP Baltijas līgā 2022/23 sezonā
  • Sasniegts 1/16 fināls Cev Challenge cup 2022/23
  • Komandas labākā spēlētāja Latvijas čempionātā 2022/23 sezonā
  • Latvijas Nacionālās sieviešu izlases spēlētāja pēdējās divas sezonas
  • 1.vieta Latvijas čempionātā 2021/22 un 2022/2023 sezonā
  • 3.vieta Baltijas līgā 2022/23 sezonā

Cik lielu daļu tavas ikdienas aizņem sports?

Ļoti lielu daļu no manas ikdienas aizņem sports. Treniņi notiek katru dienu, parasti ir 1  brīva diena nedēļā + spēles brīvdienās izbraukumā vai Rīgā. Arī brīvajā laikā patīk laiku pavadīt produktīvi - izbraucienos ar riteni vai garā pastaigā.

Kā uzzināji par duālās karjeras iespējām? Ko tā tev devusi?

Uzzināju par šo iespēju caur meitenēm no savas komandas, kuras jau iepriekšējos gadus izmantoja šo superīgo iespēju. Man duālā karjera ir devusi iespēju nedomāt par finansiālo aspektu, lai mācītos universitātē savu izvēlēto virzienu, par ko esmu ļoti pateicīga, jo sports jau varētu teikt, ka ir kā pusslodzes darbs.

Kāda ir tevis izvēlētā studiju programma? Kāpēc tieši šī?

Mana izvēlētā studiju programma ir “Biotehnoloģija un Bioinženierija”. Šī programma apvieno inženieriju un bioloģiju un tā ir ļoti perspektīva, ja skatās uz tuvāko nākotni zinātnē. Jau skolas laikā zināju, ka vēlos studēt kādu no eksaktajiem virzieniem, ļoti interesēja bioloģija, taču kad atradu šo programmu, sapratu, ka tas ir tieši tas, ko meklēju.

Kur tu rodi motivāciju veiksmīgām studijām un labiem panākumiem sportā?

Es rodu motivāciju domā, ka sportisti, kas paralēli mācās un strādā, nākotnē spēs lielas lietas, jo izglītība, attīstīts prāts, kā arī koordinācija un fiziskās spējas var nodrošināt pilnvērtīgu un perspektīvu nākotni.

Vai sports spēj mainīt raksturu?

Protams, nodarbošanās ar sportu nodrošina personīgo izaugsmi, vērtību attīstību un prasmju apguvi, piemēram, sports prasa no cilvēka disciplīnu un paškontroli, spēju darboties komandā, saprasties ar citiem, izturību un neatlaidību, kā arī līderību un atbildību.

Kā tu esi mainījies līdz ar sporta ienākšanu tavā dzīvē?

Es nodarbojos ar sportu jau sen. Tas noteikti man ir devis spēju plānot savu laiku un izmantot katru brīvo brīdi lietderīgi (ļoti noder mācībās). Sports ir arī savā ziņā mainījis manu dzīves uztveri dažādos aspektos, ļoti iesaku pamēģināt.

Vai redzi sevi sporta pasaulē arī nākotnē?

To vēl laiks rādīs, bet tuvākajā nākotnē noteikti!

Dalīties