13.maijā, plkst. 10.00 pie LU Dabas mājas (Jelgavas ielā 1) notiks vēl nebijis aktīvās atpūtas pasākums “LU velo foto orientēšanās”, kurā aicināts piedalīties ir ikviens LU students un darbinieks, lai ar velosipēdiem dotos dažādu zināmu un ne tik zināmu objektu foto medībās Rīgas un Pierīgas teritorijā.

Šajā mācību gadā aizvadījām vienu auto foto orientēšanos, taču augsto degvielas cenu dēļ, kā arī ekoloģiskā un aktīvā kursa ietvaros esam ieviesuši velo foto orientēšanos, lai saudzētu gan maciņus, gan dabu mums apkārt.

Dalībnieku galvenais uzdevums velo foto orientēšanās laikā ir sakrāt pēc iespējas vairāk punktu, atrodot pēc iespējas vairāk foto objektu. Punktus ir iespējams iegūt, visiem komandas dalībniekiem nofotografējoties pie kontrolpunktiem un pievienojot šīs bildes katra kontrolpunkta anketā, kuras piekļuves saiti iegūsiet, noskenējot pie kontrolpunkta esošo QR kodu. Lai QR kodu noskenēšana būtu veiksmīga, uz katru komandu ir jābūt vismaz vienam mobilajam telefonam ar interneta pieslēgumu. Katra komanda velo foto orientēšanās kartes un meklējamo objektu fotogrāfijas saņems neilgi pirms sava starta. Pēc kartes un meklējamo kontrolpunktu fotogrāfiju saņemšanas komandai tiks dotas 4 stundas laika, lai veiktu orientēšanos. Tie objekti, kas tiks atrasti vēlāk nekā 4 stundas kopš konkrētās komnadas starta laika, netiks ieskaitīti. Pēc orientēšanās beigšanas nav jāatgriežas uz starta vietu.

Ar nolikumu vari iepazīties šeit.

Pieteikuma anketu vari aizpildīt šeit.

Aicinām ikvienu piedalīties un aktīvi pavadīt brīvo laiku!

Dalīties