Junora Vagele ir Latvijas Universitātes duālās karjeras sportiste un Sociālo zinātņu fakultātes programmas "Komunikāciju zinātne" studente. Junora paralēli studijām nodarbojas ar volejbolu un spēlē "RVS/LU" sieviešu komandā.

Kurš no visiem sporta veidiem ir iekarojis tavu sirdi?

Tas noteikti ir volejbols. Pirms uzsāku savu volejbola karjeru, pirms tam nodarbojos ar karatē 12 gadus, bet aizejot uz volejbolu, man tas šķita tuvāks un vairāk aizrāvaj.

Kāpēc tieši volejbols?

Volejbols ir komandas sporta veids, kā arī katra izspēle atšķiras, spēlētāji nekad nezina, kāda būs spēle un kāds rezultāts. Intriga ir tas, kas šo sportu padara interesantu.

Kādi ir tavi labākie panākumi?

  • 25 dažādas medaļas Karatē jaunatnes čempionātos dažādās kategorijās
  • Esmu divkārtējā Latvijas čempione (2021/2022 gada sezonā un 2022/2023 gada sezonā)
  • Latvijas kausa ieguvēja 2022/2023 gada sezonā
  • Baltijas līgas trešās vietas ieguvēja 2022/2023 gada sezonā
  • 2022/2023 gada sezonā pirmo reizi kvalificējāmies CEV challenge cup otrajā kārtā.
  • Trīskārtēja Latvijas jaunatnes čempionāta čempione
  • Kā arī esmu Latvijas Sieviešu nacionālās izlases dalībniece

Cik lielu daļu tavas ikdienas aizņem sports?

Sports ir ļoti būtiska daļa no manas ikdienas – treniņi notiek katru dienu, dažreiz divreiz dienā. Parasti nedēļas laikā ir tikai viena brīvdiena, jo sestdienās un svētdienās mums notiek spēles.

Kā uzzināji par duālās karjeras iespējām? Ko tā tev devusi?

Par to uzzināju no komandas menedžera, ka ir iespēja pieteikties duālajai karjerai. Šo iespēju arī izmantoju. Viens no lielajiem plusiem, ko man deva duālā karjera ir studiju atlaide 100% apmērā. Protams pasniedzējiem zinot, ka esmu sportiste, man vieglāk ir sarunāt nodot darbus, ja gadījuma esmu kādu iekavējusi sacensību dēļ.

Kāda ir tevis izvēlētā studiju programma? Kāpēc tieši šī?

Es izvēlējos studēt Sociālo zinātņu fakultātē – Komunikācijas zinātni. Man sākumā bija divi varianti, kur doties studēt – "Komunikācijas zinātne" vai "Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība". Izvēlējos tomēr komunikācijas zinātni, jo man tas šķiet interesanti, kā arī mani saista viss, kas ir saistīts ar sociālajiem medijiem, komunikāciju, reklāmu u.t.t.

Kur tu rodi motivāciju veiksmīgām studijām un labiem panākumiem volejbolā?

Ne vienmēr man ir motivācija pildīt kādu darbu universitātē, bet man ir disciplīna un zinu, ka tas ir vienkārši jāizdara. Volejbols ir tas, kas man patīk, tādēļ motivācija ir pati par sevi doties uz treniņiem un spēlēm. Vislielākā motivācija, lai dotos uz treniņiem, man ir tas, ka saprotu, ka ar katru dienu katram cilvēkam ir iespēja kļūt labākam, tikai šo iespēju ir jāprot izmantot.

Vai sports spēj mainīt raksturu?

Pilnīgi un noteikti jā! Man, pateicoties sportam, raksturs ir palicis spēcīgāks, ir lielāka pārliecība sevī un savos spēkos. Nav bail kļūdīties un arī nav bail riskēt un mēģināt ko jaunu.

Kā tu esi mainījusies līdz ar sporta ienākšanu tavā dzīvē?

Sports manā dzīvē ir no pašas bērnības, jau 4 gadu vecumā sāku nodarboties ar sportu. Bija gan nepatīkami brīži, gan prieka pilni. Noteikti esmu kļuvusi disciplinēta un aktīva, nevaru ilgi nosēdēt bez treniņiem, kā arī apzinos cik daudz spēju izdarīt un to, ka manām spējām nav robežu.

Vai redzi sevi sporta pasaulē arī nākotnē?

Noteikti jā! Vēlos spēlēt profesionāli volejbolu ārzemēs un ari turpināt piedalīties Latvijas sieviešu nacionālajā izlasē. Beidzot spēlētājas karjeru, vēlos kļūt par treneri un attīstīt jaunos talantus.

Dalīties