Sestdien, 15. aprīlī, tika aizvadīts Latvijas Universitātes Sporta centra aktīvās atpūtas pasākums "LU Studentu pavasara pārgājiens", kurā studenti devās 13 km garā maršrutā no Gaujas līdz Kaķīšiem.

Dalībnieki plkst. 9.30 Rīgas Starptautiskajā autoostā kāpa starppilsētu autobusā un brauca līdz Gaujai, lai no turienes varētu doties 13 km garā pārgājienā pa Gaujas nacionālā parka meža takām. Pārgājiena laikā tika apbrīnota skaistā Gauja un tās skaistie krasti, apskatītas Velnalas klintis, uzkāpts Ķeizarskatā, kā arī aplūkots Ķeizarkrēsls.

Tāpat kā LU Studentu rudens pārgājienā, arī šajā pārgājienā tika veikts viens no Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E11 daļas Baltijas valstīs, kas ved cauri Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skaistākajiem mežiem, reģionālajiem, dabas un nacionālajiem parkiem. Tā sākas no Polijas – Lietuvas robežas pie Lazdiju (Lazdijai) pilsētas, ved cauri Latvijai, iegriežoties Rīgā, un nonāk Tallinā, Igaunijā. Vairāk par Mežtaku un tās maršrutiem iespējams uzzināt šeit.

Kopumā pārgājienā piedalījās studenti no vairākām fakultātēm, kā arī apmaiņas studenti no Vācijas, Ungārijas un citām valstīm. Pārgājienu interesantāku padarīja savstarpējās sarunas, kurās dalībnieki pastāstīja un apsprieda dažādas savu valstu tradīcijas, kā arī apbrīnoja Latvijas skaisto dabu.

Kopumā 13 km garais maršruts tika pievarēts 4 stundās, ieskaitot atpūtas pauzītes un pusdienu pārtraukumu. Studenti atzina, ka šādi pārgājieni ir ļoti interesanti, jo tajā var tuvāk iepazīt viens otru un labi pavadīt laiku, kā arī bija ļoti paveicies ar laika apstākļiem - bija silti un visa pārgājiena garumā spīdēja saule.

Paldies visiem, kuri piedalījās, un tiekamies nākamajos aktīvās atpūtas pasākumos!

Dalīties