Aizvadītajā nedēļas nogalē mūsu "LU/FS Masters" 1.līgas komanda izcīnīja uzvaru pēdējā, izšķirošajā pusfināla sērijas spēlē, ar 7:5 pieveicot Ogres vilkus/Lielvārdi.

Spēle notika "vilku" nosacītajās mājās - Lielvārdē. Spēles raksturs faktiski bija nemainīgs visā tās garumā, iniciatīvu pārmaiņus pārņēma gan viena, gan otra komanda. Līdz trešajam periodam "Latvijas Universitāte/FS Masters" atradās vadībā ar vienu vārtu pārsvaru, taču pēc tam, gūstot divus golus, vadību pārņēma mājinieki. Tomēr perioda vidū līdzsvaru izdevās atjaunot. Izšķirošie notikumi sākās pāris minūtes pirms spēles beigām. Abas komandas sāka spēlēt daudz uzmanīgāk, taču pārsteigums pie ogrēniešiem nokrita no gaisa. LU spēlētājs no savu vārtu priekšas izdarīja tālu piespēli pa gaisu uz "vilku" vārtu priekšu. Tur viens pats atradās cits mūsu uzbrucējs, kurš izcili sarežģīja vārtsargam vizuālo kontaktu ar bumbiņu, un bumbiņa neviena neskarta atrada ceļu vārtos. Turpinājumā sekoja mājinieku centieni atspēlēties, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas beidzās ar vēl vienu bumbu tukšos vārtos. Spēle noslēdzās ar rezultātu 7:5, kurā mūsējie svinēja uzvaru šajā izšķirošajā pusfināla sērijas spēlē.

Spēles labākā spēlētāja - vārtsarga Artūra Rumkas komentārs: "Spēle bija ļoti saspringta visas 60 minūtes. Abas komandas negribēja kļūdīties, jo spēles cena bija ļoti augsta. Uzskatu, ka mēs kontrolējām spēles gaitu, jo bija pārsvars bumbiņas kontrolē. Taču nevar noniecināt arī pretinieku, jo viņi labi spēja izmantot mūsu kļūdas. Līdzīgi kā visā sērijā, spēle ritēja kā pa kalniņiem, te vienai, te otrai komandai iegūstot pārsvaru. Taču spējām būt augstasinīgāki izšķirošās spēles izskaņā - galvenais uzdevums tika izpildīts un otro gadu pēc kārtas esam finālā."

Fināls notiks nākamnedēļ, sestdien 8.aprīļa vakarā, turpat Lielvārdes sporta centrā, un pretinieks jau ir zināms - ar Latvijas florbola leģendām papildinātā Igaunijas komanda "Jogeva SK Tähe/Olivia". Komandas trenera Andra Pīlupa komentārs par gaidāmo fināla spēli: "Fināls būs tikai viena spēle. Favorīti tajā būs pretinieki, viņi ir Igaunijas augstākās līgas komanda, kas piedalās arī Latvijas 1.līgas čempionātā. Viņu bilance šosezon ir 100% uzvaras. "Jogeva" regulārajā turnīrā spēlēja otrajā apakšgrupā, tāpēc neesam vēl ar viņiem spēlējuši. Tā būs mūsu priekšrocība, pacentīsimies pārsteigt, netiekot pārsteigtiem pašiem."

Paldies visiem līdzjutējiem! Tiekamies finālā!

Dalīties