Pirmoreizi Latvijas galda tenisa vēsturē individuālais čempionāts norisinājās Ķekavā. Mūsu galda tenisisti šajā čempionātā nostartēja ar augstvērtīgiem rezultātiem. Latvijas Universitāti pārstāvēja Oļegs Kartuzovs un Daniels Kogans.

Abi mūsu vīriešu grupas galda tenisisti tikās finālā. Jāpiemin, ka Oļegs ir LU absolvents, kā arī tagad vada LU Sporta centra galda tenisa nodarbības. Savukārt Danielu Kogans ir LU duālās karjeras sportists, kurš paralēli sportam mācās LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē.

Šoreiz virsroku ņēma pieredze un meistarība. Ar rezultātu 4:0 uzvarēja Oļegs Kartuzovs, kurš jau ceturto reizi kļuva par čempionu vīriešu vienspēlē. Lai arī finālā Daniels piekāpās un ieguva 2.vietu, Daniels pirms tam aizvadīja ļoti labu pusfināla spēli, kurā pārspēja kādreizējo mūsu studentu Artūru Reinholdu. Pusfināla spēli Daniels uzvarēja ar rezultātu 4:1. Papildus šiem rezultātiem, Danielam Koganam vēl divas bronzas medaļas vīriešu un jauktajā dubultspēlē.

Oļegs Kartuzovs šajās sacensībās kļuva par absolūto čempionu, jo uzvarēja vīriešu un jauktajā dubultspēlē. Līdz ar to kļūstot par pieckārtējo čempionu abās dubultspēlēs. Nevar nepieminēt mūsu absolventes Baibas Bogdanovas veikumu. Viņa tagad pārstāv Salaspils galda tenisa klubu, kurā strādā par treneri. Baiba kļuva par čempioni sieviešu vienspēlē jau septīto reizi.

Dalīties