Sestdien, 25.martā mūsu "Rīgas Volejbola skola/LU" dāmas svinēja uzvaru pirmajā finālspēlē “Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm. Šobrīd mūsu "RVS/LU" volejbolistes  ir čempiona titula turētājas un šajā finālsērijā līdz divām uzvarām sestdien spēra pirmo soli pretī titula aizstāvēšanai, trijos setos savā laukumā pieveicot VK "Jelgava" vienību.

Pirmo setu labāk sāka jelgavnieces, taču pēdējos piecus punktus guva mūsējās, punktu setam ar bloku pieliekot komandas kapteinei Kristīnei Kramēnai. Otrajā setā, kurā bija rezultāta “šūpoles”, pēc veiksmīga uzbrukuma jelgavnieces panāca 18:15, taču atlikušajās epizodēs punktu gūšanu noteica mūsu meitenes, kuras vienīgo punktu pretiniecēm atdeva ar pašu kļūdu. Otro setu uzvarēja mūsu dāmas ar rezultātu 25:19. Noslēdzošais sets punktu ziņā bija vislīdzīgākais, bet arī trešajā setā mūsu dāmas izcīnīja uzvaru ar rezultātu 25:22, spēles kopvērtējumā izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 3:0.

Mūsu dāmu vidū rezultatīvas bija Megija Dambrehte ar 15 punktiem, uzbrūkot ar 54% efektivitāti, un Kristīne Kramēna ar 14 punktiem, bet laukumā devās visas 12 cīņai pieteiktās volejbolistes, punktus guva visas, izņemot abas “libero” spēlētājas.

Saspēles vadītājā Elza Reknere: “Spēle man ļoti patika, tā bija ļoti sakārtota, visas kopā noturējām savu līmeni, arī meitenes, kas izgāja laukumā uz maiņu uzreiz iekļāvās spēlē. Stabili nospēlējām brīžos, kad sākām vairāk kļūdīties, spējām atgūties un rādīt savu spēli. Mēs gaidījām, ka pretinieces veiks daudz izmaiņas, īpaši brīžos kad laukumā neveicās vai tika zaudēts sets, tāpēc galvenais mērķis bija noturēt savu spēli, iet savā ritmā. Ceram, ka pietiks ar vēl vienu spēli Jelgavā, bet esam gatavas spēlēt cik vajadzēs, gatavosimies tāpat kā uz šo spēli, pa nedēļu aizvadīsim treniņus un kādu video sapulci, ja spēsim noturēt savu spēli, tad viss būs labi.”

1.aprīlī RVS/LU komanda dosies uz Jelgavu, kur plkst. 18:00 otro reizi tiksies ar VK Jelgavu komandu, iespējams šīs sezonas noslēdzošajā spēlē.

Dalīties