BK "Latvijas Universitāte" vakar, 19.martā aizvadīja pēdējo regulārās sezonas spēli pret BK "Liepāja" un izcīnīja uzvaru ar 86:78. Šajā spēlē intriga saglabājās ļoti ilgi un komandas cīnījās līdz pat pēdējai minūtei, bet mūsējie spēles izskaņā spēja noturēt vadību un uzvarēja ar rezultātu 86:78.

Spēles pirmā ceturtdaļa mūsējiem iesākās ļoti dinamiski un produktīvi. Pirmās ceturtdaļas vidū mūsējie spēja iekrāt pat 10 punktu pārsvaru. Pirmā desmitminūte noslēdzās par labu mūsējiem un ar 4 punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā liepājnieki sasparojās un centās pārņemt spēles vadības grožus. Gandrīz visa ceturtdaļa noritēja punkts - punktā. Puslaikā LU devās ar 1 punkta deficītu - 45:46. Trešajā ceturdaļā komandas sīvi turpināja cīņu par punktiem, taču tuvojoties spēles beigu signālam, mūsu basketbolisti bija pārņēmuši spēli savās rokās un neļāva liepājniekiem izvirzīties vadībā. Spēle noslēdzās ar mūsu uzvaru ar rezultātu 86:78.

Ar 14 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dāvids Vīksne, kurš sakrāja ceturto double-double sezonā, bet rezultatīvākie komandā bija Ričards Vitoļskis ar 15p, 7rp, 4ab un Gustavs Kampuss ar 15p. Jāpiemin, ka šī bija BK "LU" pēdējā EST-LAT regulārās sezonas spēle pirms izslēgšanas spēlēm. Jau drīzumā mūsējie ar liepājniekiem tiksies Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Jāuzsver, ka BK "Liepāja" sastāvā šobrīd spēlē 2 bijušie LU spēlētāji, kā arī bijušais LU treneris, kuriem pirms spēles tika teikts paldies par ieguldīto darbu BK LU sastāvā. Paldies Renāram Birkānam par aizvadītām 4 sezonām, 118 spēlēm un 1363 punktiem BK LU sastāvā. Paldies Kārlim Žundam par aizvadītām 4 sezonām, 108 spēlēm un 932 punktiem BK LU sastāvā, kā arī liels paldies trenerim Artūram Visockim-Rubenim par 6 darba gadiem BK LU, par 174 spēlēm LBL1 un 87 spēlēm LBL2.

Dalīties