Laika posmā no 17. līdz 19. februārim tika aizvadīts Latvijas 33.Universiādes E-sporta turnīrs, kas norisinājās ar Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) un League of Legends (LOL) spēlēm. Turnīrā kopumā piedalījās 54 dalībnieki no Rīgas un Daugavpils, pārstāvot 5 Latvijas augstākās izglītības iestādes – Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Banku augstskolu, Daugavpils Universitāti un Transporta un Sakaru institūtu.  

Turnīrs notika divās kategorijās: CS:GO un LOL. Latvijas Universitāti CS:GO turnīrā pārstāvēja 2 komandas, bet LOL turnīrā 1 komanda. Lielākā daļa spēles bija ļoti aizraujošas ar sīvu cīņu līdz pat pašai spēles izskaņai. Liela nozīme šajā turnīrā bija komandu dalībnieku spējai veiksmīgi sadarboties, kas daudzās spēlēs arī izšķīra rezultātu. LOL grupā visas spēles norisinājās sestdien, 18. februārī, visas dienas garumā. Turnīra norise bija vērojama tiešraidē “Twitch” platformā. Kopā šajā turnīrā spēlēja 4 komandas – 3 no Latvijas Universitātes, bet 1 no Banku Augstskolas. Mūsu LU komanda “LU DIAMOND DOGS” grupu turnīrā izcīnīja 1. Vietu. Pusfinālos uzvaras izcīnīja un finālā tikās Latvijas Universitātes komanda “LU DIAMOND DOGS” un Banku Augstskolas komanda “Forfeit Fast”. Finālā un visā turnīrā League of Legends  grupā uzvaru izcīnīja Latvijas Universitātes komanda “LU DIAMOND DOGS”.

Mūsu uzvarētāju komandas kapteiņa komentārs: “Turnīrs bija lieliska iespēja sevi pierādīt. Komandu līmenis bija aptuveni tāds, kādu gaidīju. Novērtēju pieredzi, kuru ieguvu un adekvāti iesildījos soloq spēlēm. Visa komanda spēlēja labi un turēja līmeni. Ceru uz plašāku dalībnieku skaitu, komandu līmeni un iespējamu balvu fondu uz citiem turnīriem.”

Savukārt CS:GO grupā spēles norisinājās gan 18. februārī, kurās tika noskaidrotas četras labākās komandas (rezultāti apskatāmi šeit), gan 19. februārī, kurā šīs 4 komandas izspēlēja pusfinālus un finālus (rezultāti apskatāmi šeit). Šajā turnīrā kopā bija pieteikušās 5 komandas – 2 no Latvijas Universitātes, 1 no Daugavpils Universitātes, 1 no Rīgas Tehniskās Universitātes un 1 no Transporta un Sakaru institūta.

Finālā Latvijas Universitātes A komanda ar rezultātu 2:0 (16:1 un 16:11) uzvarēja Latvijas Universitātes B komandu, tādejādi izcīnot uzvaru visā CS:GO grupas turnīrā un iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā “FACEIT Collegiate CS:GO Championship” turnīrā. 3. vietu ieguva Daugavpils Universitātes komanda. Mūsu CS:GO komandas 1.vietas ieguvēju komentārs: ”Komandas kopējais gars ir diezgan augsts pēc kvalifikācijas, toties vēl ir jāiegulda darbs. Cēlais mērķis jau ir pierādīt LU un Latvijai, ka mēs to varam! Tādēļ šobrīd fokusēsimies uz intensīvāku treniņu režīmu un sastāva nostabilizēšanu.”


Tiekamies nākamajos turnīros !

Dalīties