Aizvadītajā nedēļas nogalē, 25. un 26. februārī, norisinājās LR Ziemas čempionāts un Ziemas divcīņa airēšanā, kurās startēja arī mūsu LU studente Laura Pohevica.

Sacensības norisinājās SMS Credit.lv Tenisa centrā uz ergometra “Concept 2” un Zolitūdes ģimāzijas peldbaseinā peldēšanā. Sacensībās kopā startēja 165 sportisti 6 grupās - U-15, U-17, U-19, Master, Open un Open vieglsvari.

Laura startēja Open sieviešu grupā, kopā ar vēl 8 sportistēm. Sacensībās tiek ņemts vērā 1000m airēšanas rezultāts uz ergometra “Concept 2” un 100m peldēšana baseinā. Airēšanā uz trenažiera Laura 1000m distanci spēja pieveikt 3 minūtēs un 35.6 sekundēs, tikai par sekundi piekāpjoties otrās vietas ieguvējai. Peldēšanā Laura 100m distanci veica 1 minūtē un 29.69 sekundēs, kas arī Lauru ierindoja 3.vietā. Ar uzrādītajiem rezultātiem, kopvērtējumā Laura ierindojās 3.vietā.

Laura ir priecīga par sasniegto rezultātu: "Esmu ļoti priecīga par sasniegto rezultātu šajās sacensībās, jo izdevās tikt uz goda pjedestāla, kas man deviņu gadu laikā, trenējoties airēšanā, tieši šajās sacensībās nekad nebija izdevies. Turklāt es uzstādīju jaunu personisko rekordu šajā distancē-3.35.6, par ko man arī ir liels prieks. Peldēšanā gan personisko rekordu nebija, bet priecājos, ka summā arī varēju būt uz pjedestāla. Tagad marta beigās atlikušas pēdējās ziemas sezonas sacensības un tad jau jāsāk iet uz ūdens, un aprīlī varēs atklāt vasaras sezonu, ko gaidu ar nepacietību, jo šajā ziemā ir kārtīgi strādāts un tam vajadzētu atspoguļoties arī vasarā."

Prieks un lepnums par Lauras panākumiem!

Dalīties