Aizvadītajās brīvdienās norisinājās Latvijas Čempionāts iekštelpās. Latvijas Universitātes vārdu nesa Marks Grantiņš, Auce Mūrniece, Sandis Dzenītis, Emmija Ivule, Pauls Bertrams Klucis un Kitija Paula Melnbārde.

Kitija Paula Melnbārde tāllēkšanā izcīnīja Latvijas čempiones titulu un laboja savu personīgo rekordu - 6.15m. Kitijas Paulas komentārs: "19. februārī pirmo reizi kļuvu par Latvijas čempioni tāllēkšanā telpās ar rezultātu 6.15m. Esmu īpaši gandarīta, jo, vienlaikus izcīnot zeltu, ziemas sezonas nozīmīgākajās sacensībās trīs reizes izdevās labot sezonas labāko rezultātu, šķērsojot 6m robežu un pārspēt savu 6 gadus veco parsonīgo rekordu telpās noslēdzošajā lecienā. Esmu pateicīga LU Duālajai karjerai par sniegto iespēju veiksmīgi studēt un nodarboties ar tāllēkšanu!"

Tāllēkšanā ļoti spraiga cīņa par medaļām bija vīriem – pirmo vietu no ceturtās šķīra vien 8cm. Sandis Dzenītis ar 7.09m tālu lēcienu izcīnīja savu ceturto zelta medaļu Latvijas čempionātos, bet tāllēkšanā telpās uzvarēja pirmo reizi. Otro uzvaru LČ Sandis Dzenītis guva trīssoļlēkšanā ar jaunu personīgo rekordu – 15.16m. Lai sasniegtu rezultātu, Sandis gāja uz maksimumu: "Pirmajā dienā aizvadīju sacensības tāllēkšanā. Pirms starta jutos ļoti labi, bija sajūtas, ka varētu sasniegt jaunu personīgo rekordu. Diemžēl, pirmajā mēģinājuma lēcienā neprecīzi noliku atspēriena kāju un savainoju papēdi. Turpmākajos lēcienos nevarēju mentāli saņemties un lekt “uz pilnu jaudu”. Pirms pēdējā lēciena biju ārpus goda pjedestāla, zinot to, ka tas bija pēdējais lēciens, centos vairs neko netaupīt un izdarīt maksimumu. Šoreiz veiksme bija manā pusē - izdevās saniegt 7.09m atzīmi un pārlēkt pirmās vietas īpašnieku par 1cm, kas nodrošināja LČ titulu tāllēkšanā. Pēc tāllēkšanas ar Salaspils sporta skolas komandu startējām arī 4x200m stafetē, kur izcīnijām 5. vietu.

Nākamajā dienā bija sacensības trīssoļlēkšanā. Pēc iepriekšējās dienas starta vēl 100% nezināju vai startēšu traumas dēļ, bet beigās tomēr nolēmu startēt. Līdzīgi kā tāllēkšanā labāko rezultātu izdevās sasniegt tieši pēdējā lēcienā – 15.16m, kas ir jauns personīgais rekords gan telpās, gan stadionā. Ar šo rezultātu bija pietiekami, lai kļūtu par Latvijas čempionu telpās arī trīssoļlēkšanā. Kopumā savu startu vērtēju diezgan labi, neliela vilšanās par tāllēkšanu, jo no sevis sagaidīju labāku rezultātu.

Sudraba medaļu 60m barjerskrējienā izcīnīja desmitcīņnieks Pauls Bertrams Klucis ar rezultātu - 8,57 sek. Kārtslēkšanā Paulam 4.vieta.

Pauls pēc šīm sacensībām plāno vēl nostartēt citās sacensībās: "60m berjerās ieguvu 2. Vietu ar jaunu personisko rekordu, kas bija patīkams pārsteigums, jo sagatavošanās posms pirmsezonā bija diezgan saraustīts. Kārtslēkšanā arī gāja sakarīgi - 4.50m un 4. Vieta. Man ir tādas sajūtas, ka tikai tagad iestartējos sezonā, tāpēc visticamāk nedaudz pagarināšana ziemas sezonu un kaut kur vēl nostartēšu."

Auce Mūrniece startēja lodes grūšanas disciplīnā un ierindojās 4.vietā. Auces rezultātu no 3.vietas šķīra tikai 32cm. Lai arī Aucei veiksme šoreiz nebija viņas pusē, viņa ir motivēta un gatavojas āra sezonai: “Gatavojos uz labāku rezultātu, diemžēl nebija mana diena un arī veiksme šoreiz nebija manā pusē, tomēr galvu augšā. Motivācija ir vairāk kā jebkad, tāpēc sākam gatavoties jaunajai, āra, sezonai, kas jau klauvē tepat aiz stūra.”

Tāllēkšanā Markam Grantiņam 10.vieta ar rezultātu 6.28m.

Emmija Ivule startēja 400 m, 200 m un 4x200 m stafetē.  400m distancē Emmijai 8.vieta, 200m distancē 16.vieta un stafetē 6.vieta. "Sacensībās skrēju 400 m, 200 m un 4x200 m stafeti, kuru ar komandu pirmo reizi skrējām. Rezultāti 400 m - 1:00.80, 200 m - 27.10 un stafetē 1:41.91. Šī ziemas sezona kopumā bija kā pa kalniem un lejām, bet tas dod lielāku motivāciju nākotnei."

Prieks un lepnums par mūsu sportistu sasniegumiem!

Dalīties