15.novembrī norisinājās aktīvās atpūtas pasākums “LU Erudītā foto orientēšanās Vecrīgā 2023”, kurā dalībnieki, veica 2 stundu ilgu foto orientēšanos pa Vecrīgas ielām.

Ideja par “LU Erudītā foto orientēšanās Vecrīgā 2023” pasākumu radās studentes prakses ietvaros, kurā uzdevums bija izstrādāt pasākuma konceptu un visus nepieciešamos dokumentus.

Dalībnieku galvenais uzdevums foto orientēšanās laikā bija sakrāt pēc iespējas vairāk punktu. Punktus bija iespējams sakrāt atrodot norādītos objektus, noskenējot QR kodu un pareizi atbildot uz jautājumiem, kā arī pie katra kontrolpunkta bija jāuzņem komandas selfijs. Dalībniekiem tika dotas 2 stundas un šajā laikā bija jāatrod pēc iespējas vairāk objekti, kā arī jāatbild uz tur paslēptajiem jautājumiem. Jautājumi kontrolpunktos bija par dažādām tēmām - Latvijas Universitāti, sportu, mākslu un bija pāris arī atjautības uzdevumi.

Meklējamie objekti bija dažādās Vecrīgas lokācijās, QR kordu veidolā. Dalībnieku anketās meklējamie objekti bija norādīti bilžu formātā un papildus atzīmēti uz kartes. Objektu atrašanās vietu bija iespējams noteikt pēc bildēs redzamajiem uzrakstiem vai norādēm.

Vislabāk veicās komandai "Dora the explorers", kura no maksimālajiem 168 punktiem ieguva 163 punktus - 75 par atrastajiem visiem 15 objektiem un 88 punkti par pareizajām atbildēm jautājumos. Otrajā vietā ierindojās komanda "Equus quagga quagga", kurai kopumā 128 punkti - 65 par atrastajiem 13 objektiem un 63 punkti par pareizajām atbildēm jautājumos. Trešajā vietā komanda "Bio Brašuļi" kopumā savāca 127 punktus, no kuriem 65 par atrastajiem 13 objektiem un 62 punkti par pareizajām atbildēm.

LU Sporta centrs saka lielu paldies visām komandām un dalībniekiem, un tiekamies jau 9.martā LU Tautas bumbas nakts turnīrā!

Dalīties