Aizvadītajās brīvdienās norisinājās 33. Latvijas Universiādes sacensības peldēšanā un spiešanā guļus. LU sportistiem izdevās iegūt arī vairākas godalgotas vietas gan peldēšanas, gan guļus spiešanas sacensībās.

Aizvadītajās brīvdienās norisinājās 33. Latvijas Universiādes sacensības peldēšanā, kurā Latvijas Universitiāti pārstāvēja divas studentes - Renāte Artamonova un Ieva Pauniņa. Renāte Artamonova startēja 50m tauriņstilā, 100m kompleksajā peldēšanā un abās izcīnija 2.vietu. Ieva startēja 50m un 100m brīvā stila peldēšanā. Renāte ir apmierināta ar savu rezultātu: "Kopumā esmu apmierināta gan ar saviem, rezultātiem, gan ar iegūtām vietām. Startēju 2 disciplīnās un abās izcīnīju sudraba medaļu. Bija prieks pārstāvēt LU sporta sacensības un sacensties ar peldētājiem no citām universitātēm."

Paralēli peldēšanas universiādei, Jelgavas Sporta hallē norisinājās arī 33. Latvijas Universiādes sacensības spiešanā guļus, kur Latvijas Universitāti pārstāvēja Vladislavs Temirjovs, Madara Krūmiņa un Marika Magaziņa. Sacensībās startēja aptuveni 50 studentu no 7 Latvijas augstskolām. Vladislavs vīriešu konkurencē izcīnija 2.vietu. Traumas dēļ, Vladislavam nebija iespēja cīnīties par 1.vietu: "Tika iegūta 2.vieta, diemžēl, otrā piegājienā tika iegūta labā pleca trauma, kā rezultātā nebiju spējīgs pacelt svaru un turpināt cīnīties par pirmo vietu. Pirmajā piegājienā tika viegli uzspiesti 130kg un nākamais solis bija mēģināt atkārtot treniņā paceltos 140kg, starts no krūtīm bija labs, bet tomēr vidū plecs bija aizgājis nepareizā pozīcijā un tika iegūta trauma. Ar treneri tika nolemts tagad lēnām reabilitēt plecu un sākt gatavoties sacensībām spēkā trīscīņā, kur pirms Covid-19 veiksmīgi bija uzstājies arī valsts čempionātos." Vēlam Vladislavam ātru atveseļošanos!
Marika Magaziņa absolūtajā vērtējumā studentēm, izcīnīja čempiones tutulu un Madara Krūmiņa 63kg kategorijā izcīnija 1.vietu. Madaras komentārs: "Rezultāta ziņā gāja labi, izdevās 3 reizes kāpt uz pjedestāla, tomēr, skatoties uz reāli uzspiestajiem kilogramiem, ir jāpiestrādā, lai tiktu atpakaļ pie tā rezultāta, ko varēju februārī. Tā kā pavisam apmierināta ar rezultātu neesmu." Marika ir priecīga par savu rezultātu: "Veicās ļoti labi, izpildīju plānoto, stabili pieveicu 92,5 kg, izcīnīju ne tikai 1. vietu svara kategorijā, bet arī uzvaru absolūtajā vērtējumā starp studentēm. Kā arī paralēli startēju Latvijas Čempionātā, kurā arī tika izcīnīta uzvara gan svara kategorijā,  gan absolūtajā vērtējumā pēc IPF (IGL) punktiem."

 

Dalīties