Sestdien, 10. decembrī, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “Darbinieku pārgājiens “Pa strēlnieku pēdām””, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā un sniegotā pārgājienā pa izzinošu taku Ziemassvētku kauju vietās, Valgundes pagastā, ar dažādām aktivitātēm pārgājiena laikā.

Jau no plkst. 10.45 pārgajiena dalībnieki sāka pulcēties pie Ziemassvētku kauju muzeja, lai plkst. 11.00 varētu sākt 10 km garo pārgājienu. Pārgājiena laikā tika iziets pa izzinošu taku Ziemassvētku kauju vietās, ko dziļā sniega sega padarīja par ļoti skaistu un aizraujošu pārgājiena maršrutu.

Pārgājiena finišs, ka ierasts, notika pargajiena sākumpunktā, pie Ziemassvētku kauju muzeja, kur visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu un tēju, par kuru parūpējās pasākuma organizatori, Latvijas Universitātes Sporta centrs, kā arī Ziemassvētku kauju muzejā tika pasniegta interesanta lekcija ar ieskatu Ziemassvētku kauju norisē.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē un aktīvi pavadīt laiku ārā.

LU PPMF Pirmsskolas un sākumizglītības nodaļas projekta vadītāja un profesore Tija Zīriņa pēc pārgājiena izteica prieku par iespēju pabūt dabā: “Bija tik jauki būt dabā un viss bija tik labi pārdomāts, ka šodien ir prieks par noietajiem kilometriem, nekas, starp citu, nesāp, kā arī tā tiešām bija laba enerģijas deva visai darba nedēļai. Jūs darāt tiešām labu darbu un devāt iedvesmu man apmeklēt arī nākošos pārgājienus. Noteikti šīs aktivitātes  pareklamēšu arī savā fakultātē.”

LU bibliotēkas Krājuma izmantošanas un attīstības departamenta informācijas speciāliste Agnese Vītola izcēla skaisto ainavu pārgājiena laikā: “Bija jautri, laiks bija fantastisks. Žēl, ka mums nesanāca vairāk laika izlasīt informāciju, kas bija pa ceļam, bet gājiens bija patīkams, laikam vairāk izbaudīju ainavas skaistumu, lai ievērotu grūtības brist pa sniegu. Bija arī laba kompānija.”

LU Inovācijas centra vecākā eksperte Indra Trofimoviča min, ka pārgājiens bija atbilstošs esošajai ģeopolitiskajai situācijai : “Man ļoti patika sestdienas pārgājiens. Šajā sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā šī bija ļoti atbilstoša doma iziet maršrutu par 1.pasaules kara strēlnieku pēdām un saprast, kā ir, kad cilvēkiem jākaro ziemas laikā. Laika apstākļi darbojās par labu šādam pārgājienam - mežs bija balts, visi koki apsniguši un sajūtas vienreizējas. Lai arī pārgājiens bija ļoti skaists un pozitīvs, tas raisīja pārdomas par kara bezjēdzību, karavīriem pastāvīgi uzturoties mežā ziemas laikā liela sala apstākļos. Ilgstoši to nav iespējams normāli izturēt. Pārgājiena noslēgums bija ļoti pārdomāts ar karstu tēju un gardu zupu un vēsturisku ieskatu Ziemassvētku kauju norisē. Paldies par šo iespēju!”

Sakām lielu paldies visiem dalībniekiem un tiekamies jau nākamajos pārgājienos!

Dalīties