Laika posmā no 4. līdz 6. novembrim norisinājās aktīvās atpūtas pasākums “LU Rudens auto foto orientēšanās 2022”, kurā dalībnieki, izvēloties sev izdevīgāko starta dienu un laiku, veica 5 stundu ilgu auto foto orientēšanos pa Tukuma apkārtni. Kopā sacensībām bija pieteikušās 6 komandas, starp kurām uzvaru izcīnīja "Hāgenskalna komunāri”.

Dalībnieku galvenais uzdevums auto foto orientēšanās laikā bija sakrāt pēc iespējas vairāk punktu. Punktus bija iespējams sakrāt divos veidos – atrodot norādītos objektus vai izpildot norādītos uzdevumus, tos iemūžinot ar foto vai video palīdzību. Pirms orientēšanās uzsākšanas, katrai komandai vajadzēja izpildīt krustvārdu mīklu, atbildot uz dažādiem jautājumiem, kuri saistīti ar Latvijas Universitāti un LU Sporta centru. Pēc krustvārdu mīklas aizpildīšanas, dalībniekiem no atbildēm bija jāatšifrē kods, ar kura palīdzību varēja tikt pie pirmajiem foto uzdevumiem.

Meklējamie uzdevumi bija dažādās grūtuma pakāpēs, kā arī ar dažādu iegūstamo punktu skaitu. Visi meklējamie objekti bija norādīti bilžu formātā. Papildus karte ar objektu novietojumu netika dota. Objektu atrašanās vietu bija iespējams noteikt pēc bildēs redzamajiem uzrakstiem vai norādēm. Visas komandas atrada vismaz 3 viegli atrodamos objektus. Visvieglāk atrodamo objektu vidū bija, piemēram, Talsu muzeja plāksne ar darba laiku, kā arī lielais Talsu pilsētas uzraksts. Visgrūtāk atrodamo objektu vidū, par kuriem varēja saņemt 5 punktus, bija Virsaišu ūdenskrituma dabas takas zīme un Matkules Buses pilskalna zīme. Vislabāk no dalībniekiem bija paslēpies 4 punktu objekts "Meža gars". Šo objektu neatrada neviena no komandām. Orientēšanās laikā dalībniekiem bija dota iespēja izpildīt 4 papilduzdevumus, kuri deva papildpunktus. Pirmajā uzdevumā vismaz 50% no komandas dalībniekiem uz Kandavas Avotiņkalna soliņa jāattēlo Abrahama Linkolna memoriāls. Otrajā uzdevumā bija jāizdomā dzejolītis par šokolādi ar vismaz 4 rindiņām un tas jānoskaita pie Pūres šokolādes muzeja. Trešajā uzdevumā vismaz 1 dalībniekam Mērsraga bākas pludmalē jāiebrien jūrā līdz ceļiem, taču ceturtajā jānofotografējas pie pēc iespējas vairāk pa ceļam atrastajām "Saglabāsim Latvijas piekrastes Kurzemes unikālās kāpas” zīmes. Par uzdevumiem kopā varēja saņemt 25 punktus. Vēl 5 punktus varēja iegūt par atsauksmes iesniegšanu par aizvadīto dienu un pasākumu kopumā.

Maija Krūmiņa no uzvarētāju komandas Hāgenskalna komunāri:

"Esam ļoti pārsteigti un priecīgi par uzvaru šajās sacensībās, kurās piedalāmies jau otro reizi un noteikti centīsimies piedalīties vēl, jo reti kur citur var gūt tādu adrenalīna un sajūsmas devu kā šajās īsajās, bet ļoti sapringtajās 5 stundās! Šoreiz arī bijām mācījušies no pirmās reizes pieredzes un pēc uzdevumu saņemšanas vispirms piesēdām, paplānojām, pagūglējām un tikai tad, jau ar apmēram skaidru maršrutu galvā, devāmies ceļā. Rezultātā jau sacensību gaitā likās, ka mums veicas diezgan labi, tomēr, tā kā maršruts šoreiz bija visai garš un pilnībā visu nepaspējām veikt, tad uz uzvaru īsti necerējām. Ļoti patika arī tas, ka šoreiz sacensības norisinājās Kurzemē - dažas vietas jau bija zināmas, bet ļoti daudz ko atklājām no jauna un radās vēlme tās apmeklēt arī citos, nesteidzīgākos apstākļos. Vislielākais izaicinājums bija brišana diezgan pavēsajā jūrā pie Mērsraga, ko uzņēmās viens no mūsu komandas pārstāvjiem, kamēr mēs pārejie divi filmējām un drebinājāmies, bet tagad saprotam, ka bez šīs viņa uzupurēšanas mēs nebūtu uzvarējuši, jo katrs punkts bija no svara!"

Viktorija Linde no Fantāzijas deficīta, kuri ieguva godpilno 2.vietu:

"Pirmkārt, gribam izteikt pateicību par sarīkoto pasākumu! Ļoti interesantas vietas, dažus no kurām mēs atzīmējām sev nākotnes izbraucieniem. Arī papildus uzdevumi ir diezgan radoši. Joprojām tricina siena kaudze, jo visu ceļu vadītājs to cītīgi meklēja. Bet pozitīvas emocijas mēs gan dabūjām, paldies Jums!"

Jana Saulīte no Štepselētāju atgriešanās komandas ar izcīnīto 3.vietu:

"Mūsu komandai šī bija pirmā pieredze LU Sporta centra rīkotajā auto foto orientēšanās pasākumā. Tā kā mērķis vairāk bija izbaudīt un apskatīt “kas lācītim vēderā”, nekā “skriet” pēc punktiem. Trešā vieta ir pārsteigums, jo izbraucām labi ja pusi maršruta, toties (vismaz mums tā liekas) atradām visus punktus, kas bija šajā ceļa posmā. Visvairāk, protams, patika uzdevums ar brišanu jūrā, kas iedeva mundrumu un jaunu sparu ne tikai jūrā bridējam, bet arī pārējiem komandas dalībniekiem."

1. un 2. vietas ieguvējus šķīra tikai 1 punkts. Tas apliecina, ka auto-foto orientēšanās ir ne tikai aktīvs un jautrs pasākums, bet arī stratēģisks, jo divas reizes jāpadomā vai braukt uz nākamo objektu vai turpināt meklēt vēl neatrasto objektu.

Komanda Punkti Vieta
Hāgenskalna komunāri 99 1.
Fantāzijas Deficīts 98 2.
Štepselētāju atgriešanās 83 3.
Eklērs69 72 4.
Cēsis un Rīga vieno 68 5.
Salaspils Zīriņi 47 6.

LU Sporta centrs priecājas par visiem dalībniekiem un ceram jūs redzēt vēl kuplākā skaitā arī nākamajos gados. Vēlamies piebilst, ka nākamajā gadā saistībā ar degvielas cenu kāpumu un dabai draudzīgāka dzīvesveida piekopšanu, orientēšanos organizēsim ar velosipēdiem, tāpēc sāciet gatavot savus ciskudriļļus jau tagad un tiksimies jau nākamreiz!

Tā kā auto-foto orientēšanās ir noslēgusies, bet kāds vēl gribētu apskatīt objektus mierīgākā un nesteidzīgākā gaisotnē, tad piedāvājam ikvienam doties un uzmeklēt šī gada LU auto-foto orientēšanās objektus. Meklējamo objektu attēlus var atrast šeit: https://failiem.lv/u/w67h9ssw2

Dalīties

Saistītais saturs

Aizvadīts LU Darbinieku pārgājiens “Pa strēlnieku pēdām”
14.12.2022.

Aizvadīts LU Darbinieku pārgājiens “Pa strēlnieku pēdām”