Sestdien, 22.oktobrī, tika aizvadīts Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts aktīvās atpūtas pasākums "LU studentu rudens pārgājiens", kurā studenti devās 17km garā maršrutā no Tukuma stacijas līdz Smārdes stacijai.

Dalībnieki Tukuma stacijā ieradās ar vilcienu, lai 11.00 varētu doties 17km garā pārgājienā pa meža takām. Šis maršurts bija īpašs ar to, ka tas ir viens no Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E11 daļas Baltijas valstīs, kas ved cauri Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skaistākajiem mežiem, reģionālajiem, dabas un nacionālajiem parkiem. Tā sākas no Polijas – Lietuvas robežas pie Lazdiju (Lazdijai) pilsētas, ved cauri Latvijai, iegriežoties Rīgā, un nonāk Tallinā, Igaunijā.

Kopumā pārgājienā piedalījās studenti no vairākām fakultātēm, kā arī apmaiņas studenti no Japānas, Vācijas, Francijas un citām valstīm. Pārgājienu interesantāku padarīja savstarpējās sarunas, kurās dalībnieki pastāstīja un apsprieda dažādas savu valstu tradīcijas, kā arī apbrīnoja Latvijas skaisto dabu.

Pārgājienu pievarēja visi dalībnieki. Kopumā 17km garais maršruts tika pievarēts 3 stundās un 50 minūtēs, ieskaitot atpūtas pauzīti un pusdienu pārtraukumu. Studenti atzina, ka šādi pārgājieni ir ļoti interesanti, jo tajā var tuvāk iepazīt viens otru un labi pavadīt laiku, kā arī bija ļoti paveicies ar laika apstākļiem - bija silti un visa pārgājiena garumā spīdēja saule.

Paldies visiem, kuri piedalījās un tiekamies nākamajos pārgājienos!

Dalīties

Saistītais saturs

Aizvadīts LU Darbinieku pārgājiens “Pa strēlnieku pēdām”
14.12.2022.

Aizvadīts LU Darbinieku pārgājiens “Pa strēlnieku pēdām”