Latvijas Universitātes Sporta centrs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti ir izstrādājuši divus C daļas studiju kursus - “Sporta aktivitātes 1” un “Sporta aktivitātes 2”.

Abi C daļas kursi ir izstrādāti, lai veicinātu studentu interesi un pilnveidotu zināšanas sporta un treniņu jomā. To ietvaros studenti apgūst pamata zināšanas par treniņu modelēšanu savām vajadzībām un iespējām. Vērtējums tiek iegūts veicot treniņus individuāli vai aktīvi darbojoties lekcijās/semināros.

C daļas kursā "Sporta aktivitātes 1" studentiem ir iespēja iegūt pamatzināšanas par treniņu metodiku, darbu ar sevi saistībā ar dziļās muskulatūras attīsīšanu, kā arī pārējo ķermeņa muskuļu attīstīšanu. Kursa sākumā studenti uzklausa teorētiskās zināšanas un pēc tam atlikušo semestri veic treniņus pēc saviem ieskatiem. Treniņu diapazons ir plašs - sākot ar atlētikas zāles apmeklējumu, līdz pat ilgtošām pastaigām.  Sportot ir iespējams arī piedaloties LU Sporta centra piedāvātajos sporta un fitnesa treniņos, kuri šo C daļas kursu studentiem ir pieejami bez maksas. Semestra otrajā pusē studentam ir jāiesūta apliecinājumi par treniņu apmeklēšanu. Tie var būt gan ekrānšāviņi no fitnesa aplikācijām, gan fotogrāfijas no treniņiem. Kursa beigās veikums tiek izrunāts un izanalizēts ar pasniedzēju un pasniedzējs izliek vērtējumu.

C daļas kursā "Sporta aktivitātes 2" lielāks uzsvars tiek likts uz profesionālo sportu vērstiem studentiem. Šajā kursā studentiem ir iespēja padziļināk apgūt ar sportu un veselību saistītus mācību priekšmetus, kā arī kursa laikā studenti izstrādā treniņu plānus un analizē viens otra veikumu.

Tiekamies studijās!

Dalīties