Svētdien, 4.septembrī, Siguldā, jau 32.reizi norisinājās Vienības brauciens. Vienības braucienā startēja vairāk nekā 4,5 tūkstoši dalībnieku. Arī Latvijas Universitāte tika pārstāvēta šajā sporta pasākumā. LU komanda startēja Tautas braucienā, kas bija 47 km garš. Šogad LU komandā startēja 16 dalībnieki, kuri kā dāvanu no Latvijas Universitātes saņēma 50% atlaidi reģistrācijas maksai un ieguva stilīgo Latvijas Universitātes sporta kreklu ar kuru piedalīties braucienā un ko vēlāk izmantot arī ikdienas sporta aktivitātēs.

LU darbinieku komandā startēja Ivars Lācis, Sergejs Kozlovičs, Renārs Felcis, Raivis Steķis, Raitis Lagzdiņš, Oskars Purmalis, Manuel Joaquin Fernandez Gonzalez, Līna Kriķe, Kristaps Saršūns, Jānis Bajārs, Ingus Mitrofanovs, Indriķis Krams, Imants Kaldre, Ilvis Ābeļkalns, Gvido Straube un Aiga Švede.

Labāko rezultātu LU komandā uzrādīja skolotāju izglītības nodaļas vadītājs, asoc.prof., dr.sc.admin. Ilvis Ābeļkalns. Ilvis 47km distanci veica 01.24.07(h,min,sek). Ilvis uzsver, ka Vienības brauciena laikā valdījusi pozitīva enerģija un pacilājoša atmosfēra: "Siguldā, 32. Vienības braucienā uzņēmām daudz pozitīvas enerģijas. Pacilājoša atmosfēra, kad pirms starta ~3000 riteņbraucēji dzied Latvijas himnu - tā tiešām ir vienotības sajūta. Arī "Dabas māte" bija mums labvēlīgi noskaņota, pirms starta savilkās melni mākoņi, bet pēkšņi tie pašķīrās un distanci varējām veikt kolosālā, saulainā atmosfērā. Paldies LU kolēģiem, kas atbalstīja mūs distancē. Paldies Universitātes sportam par lielisko iespēju kopā būt. Šīs fiziskās aktivitātes sekmēs jaunus zinātniskos un akadēmiskos sasniegumus jaunajā mācību gadā."

Pēc finiša norisinājās arī visu sacensību dalībnieku loterija, kurā galvenā balva bija jauns velosipēds. Loterijas uzvarētājs bija no LU komandas rindām - Magnētiskās hidrodinamikas tehnoloģiju laboratorijas vadošais pētnieks Imants Kaldre, kurš savā īpašumā laimēja jaunu velosipēdu! Imanta komentārs: "Ar velo ikdienā pārvietojos diezgan bieži, bet vienības braucienā biju braucis vairākus gadus atpakaļ. Šogad pamudināja piedalīties tieši LU sporta centrā piedāvājums pārstāvēt LU komandu. Pats brauciens bija ļoti baudāms ar perfektiem laika apstākļiem un jaunu ceļa segumu visā trases garumā. Laba ideja bija arī LU komandas foto pēc finiša, kur satikt citus sportiskos kolēģus. Man šo pasākumu vēl veiksmīgāku padarīja tas, ka visu dalībnieku loterijā laimēju jaunu velosipēdu un tad arī tiku uz pjedestāla."

LU komandā startēja arī profesors, fiziķis - optiķis, habilitētais fizikas doktors un bijušais LU rektors Ivars Lācis. Ivars Vienības braucienam gatavojās jau no jūlija un slavēja komandas biedra rezultātus : "Tiesa Siguldas Tautas trasē esmu startējis vairāk nekā desmit reižu un pēdējos gados tam arī gatavojos. Šogad sāku tikai jūlijā un paguvu noripināt kādus 800km, bet ar to bija gana, lai šodien sasniegtu savu lielāko vidējo ātrumu trasē 28.1km/h. Ilvis nobrauca izcili! P.S. Palielīšos: šodien tautas trasi pieveica arī mans dēls un divi mazdēli."

LU Sporta centrs lepojas ar sportiskiem darbiniekiem!

Dalīties