No 19. augusta līdz 21. augustam Vācijā, Minhenē, norisinājās Eiropas multisporta čempionāts, kurā mūsu absolvents un LU darbinieks Ansis Grišāns startēja kanoe 200m disciplīnā un izcīnīja 11.vietu, kā arī kvotu uz nākamā gada Eiropas spēlēm.  

Šajās sacensībās, 200m distancē, piedalījās 18 valstu kanoe airētāji, kuri cīnījās ne tikai par Eiropas čempiona titulu, bet arī par kvotām, lai tiktu uz nākamā gada Eiropas spēlēm. Ansim sacensības sākās jau piektdien, kur viņš startēja priekšbraucienā, kurā bija iespēja uzreiz tikt finālā. Ansis 200 metru priekšbraucienā finišēja 41,287 sekundēs un līdz fināla barjerai pietrūka 0,231 sekunde, kas ierindoja Ansi ceturtajā vietā un tas viņam deva vēl vienu iespēju nākamajā dienā cīnīties par vietu finālā. 20.augustā Ansim bija izšķirošā pusfināla diena, taču viņš pusfinālā finišēja piektais un no trešās vietas, kas dotu vietu finālā, atpalika vien 0,72 sekundes. Līdz ar to ierindojās 11.vietā starp visām 18 dalībnieku valstīm un Latvijai izcīnīja kvotu uz Eiropas spēlēm.

Anša komentārs: “Pieaugušo Eiropas čempionātā startēju pirmo reizi. Tā priekš manis bija pavisam jauna pieredze un emocijas, jo cīnīties nācās ar ļoti spēcīgiem sportistiem, kuri ir startējuši arī Olimpiskajās spēlēs. Savu startu vērtēju pozitīvi. Nedaudz žēl par priekšbraucienu, kurā ļoti maz pietrūka, lai tiktu pa taisno finālā. Pusfināla braucienā bijām ļoti spēcīga kompānija, kura pretendēja uz atlikušajām 3 vietām finālā. Diemžēl neiekļuvu labāko sportistu trijniekā un noslēdzu sacensības ar 11.vietu. Lai arī gribējās iekļūt finālā, kopumā varu teikt, ka galvenais mērķis ir izpildīts - izcīnīju valstij kvotu 200m distancē uz nākamā gada Eiropas spēlēm.”

Prieks un lepnums par sportista sasniegumiem! Vēlam augstvērtīgus panākumus arī turpmāk!

Dalīties