Latvijas U20 vīriešu izlase, piektdien, 15. jūlijā, Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi startēs Eiropas U20 čempionāta B divīzijas turnīrā. U20 vīriešu izlases vidū ir arī divi BK “Latvijas Universitāte” spēlētāji – Valters Briedis un Rihards Aleksandrovs, kā arī komandas vadības sastāvā treneris Gunārs Gailītis un fiziskās sagatavotības treneris Artūrs Paiķis.

Sagatavošanās ciklā no Latvijas Universitātes komandas kopā ar izlasi trenējās arī Kārlis Šeinbergs un Andrejs Bikovs. Diemžēl Kārlis guva traumu un tāpēc nācās pārtraukt sagatavošanās ciklu. Arī Andrejs Bikovs piedalījās izlases treniņos. “Gatavošanās ciklā un izlases treniņos Andrejs ļoti progresēja, parādot priekš sevis ļoti augstvērtīgu sniegumu, taču diemžēl izlases sastāvā neiekļuva,” stāsta treneris Gunārs Gailītis.

Latvijas komandas pretinieki C grupā spēļu secībā būs Bulgārijas (15. jūlijā plkst.13:30), Īrijas (17. jūlijā plkst.20:15) un Ungārijas (20. jūlijā plkst.13:30). Spēļu tiešraidēm varēs sekot https://www.fiba.basketball/europe/u20b/2022

Šobrīd treniņus aizvada arī Latvijas U18 vīriešu izlase, kura gatavojas Eiropas čempionāta turnīram B divīzijā. U18 vīriešu izlases spēlētāju vidū ir 3 BK “Latvijas Universitāte” spēlētāji – Reinis Avotiņš, Armands Gailišs un Markuss Mamajs.

BK “Latvijas Universitāte” treneris Guntis Endzels šobrīd trenē U18 meiteņu izlasi.

Vēlam panākumus mūsu spēlētājiem un treneriem!

Dalīties