Sestdien, 7. maijā, tika aizvadīts Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts aktīvās atpūtas pasākums " LU studentu pārgājiens", kurā studenti devās 15km garā maršrutā no Carnikavas stacijas līdz Vecāķu pludmalei.

Dalībnieki Carnikavas stacijā ieradās ar vilcienu plkst.10.49, lai 11.00 varētu doties 15km garā pārgājienā gar jūru. Kopumā pārgājienā piedalījās studenti no vairākām fakultātēm, kā arī apmaiņas studenti no Turcijas, Korejas, Vācijas un daudz citām valstīm.Pārgājienu interesantāku padarīja ne tikai organizatoru sagatavotās aktivitātes un saliedēšanās spēles, bet arī savstarpējās sarunas. Lai pārgājienu padarītu interesantāku, tika uzstādīti pāris pārgājiena noteikumi. Viens no noteikumiem bija sekojošs  – pārgājiena laikā dalībnieku starpā ik pa laikam tiek sperta bumba, un, ja kādam dalībniekam tā izripo starp kājām, tad tas dalībnieks veic kādu vingrinājumu 10x. Šo aktivitāti dalībnieki ļoti aktīvi izmantoja, un pārgājienam tas radīja papildus jautras emocijas.

Pusceļā organizatori bija parūpējušies par pāru stafeti, kurā bija iekļautas vairākas disciplīnas: galda tenisa bumbiņas nešana uz karotes, skrējiens līklocī, palēcieni ar lecamauklu un stafetes bumbiņas metiens komandas biedram, lai nodotu stafeti. Dalībnieki atzina, ka tas viss nebija tik viegli, kā sākotnēji izklausījās, jo grūtības radīja vējš, kurš nepārtraukti pūta nost bumbiņu no karotes un irdenās jūras smiltis, pa kurām bija grūti skriet. Stafetes uzvarētāji izcīnīja balvas no LU Sporta centra.

Pārgājienu pievarēja visi dalībnieki. Kopumā 15km garais maršruts tika pievarēts 5 stundās un 11 minūtēs, ieskaitot atpūtas pauzītes un pusdienu pārtraukumu. Studenti atzina, ka šādi pārgājieni ir ļoti interesanti, jo tajā var tuvāk iepazīt viens otru un labi pavadīt laiku, kā arī bija ļoti paveicies ar laika apstākļiem, un bija forša kompānija.

Dalīties