Ceturtdien, 28. aprīlī, Rimi Olimpiskajā centrā, tika aizvadīts LU Florbola pavasara nakts turnīrs, kas bija izcila iespēja studentiem pēc vairāk nekā 2 gadu pauzes atkal kopā uzspēlēt florbolu. Turnīram pieteikušās bija 5 komandas – “Ģeogrāfu mafija”, “Paviāna dūrainis”, “Smērnieku laiki”, “Bruģis1” un “No more sleep”, kura startēja ārpus kārtas.

Sākotnēji komandas izspēlēja grupas turnīru, bet pēc tam visas komandas, izņemot “No more sleep”, kuru pārstāvēja Latvijas Universitātes florbolu komandu spēlētāji, piedalījās finālā attiecīgi par pirmo vai trešo vietu. Grupu turnīrā komanda “No more sleep” parādīja, uz ko florbola profesionāļi ir spējīgi, nevienai no pārējām komandām īsti neatstājot variantus viņus uzvarēt. No atlikušajām četrām komandām grupu turnīrā “Paviāna dūrainis” parādīja pārspēku, pārliecinoši ar rezultātiem 6:0, 5:0 un 4:1 izcīnot 3 uzvaras. Par trešo vietu grupu turnīrā un tikšanu lielajā finālā (komanda “No more sleep” finālos nepiedalījās) savā starpā sīvi cīnījās komandas “Ģeogrāfu mafija” un “Smērnieku laiki”, savstarpējo spēli noslēdzot ar nezišķirtu un grupas turnīrā katrai komandai iegūstot 7 punktus. To, kura no komandām spēlēs finālā par trešo vietu, tika noskaidrots pēc gūto un ielaisto vārtu atšķirības. Šajā rādītajā par vienu punktu labāka bija komanda “Ģeogrāfu mafija”, kas nozīmēja, ka tieši viņi finālā par pirmo vietu cīnīsies ar komandu “Paviāna dūrainis”

Fināls par trešo vietu, kurā tikās “Smērnieku laiki” un “Bruģis1” sākās ļoti spraigi, pirmajās piecās minūtēs neizceļoties nevienai komandai, bet jau sestajā minūtē komandai “Smērnieku laiki” bumbiņa beidzot sāka krist vārtos, ļaujot tai ar rezultātu 3:1 izcīnīt uzvaru un iegūt 3. vietu šajā nakts turnīrā.

Neskatoties uz to, ka grupas turnīrā “Paviāna dūrainis” sagrāva “Ģeogrāfu mafiju” ar rezultātu 6:0, arī finālā par pirmo vietu spēles liktenis tika noskaidrots tikai tās beigās, kurās pie rezultāta 3:3 “Paviāna dūrainis” spēja iegūt 2 bezatbildes vārtus un izcīnīt uzvaru gan spēlē, gan visā turnīrā.

Komandas “Paviāna dūrainis” komandas kapteine Anna Mūrniece pēc turnīra izrādīja prieku par aizvadīto turnīru un doto iespēju atkal uzspēlēt florbolu: “Paldies Latvijas Universitātei par lielisko iespēju  atkal uzspēlēt florbola nakts turnīrā, satikt sen neredzētos komandas biedrus un iepazīt jaunus, sportiskus studentus. Turnīrs bija ļoti izdevies un aizraujošs, jo visas komandas bija līdzvērtīgas, katrā spēlē bija jāiesvīst un visos dalībniekos bija redzams liels cīņasspars un vēlme sevi pierādīt. Forši, ka LU studē jaunieši, kuri, pat nespēlējot florbolu ikdienā, grib to izmēģināt prieka pēc, pavadot ceturtdienas vakaru ar studiju biedriem. Šādi turnīri noteikti jauniešus saliedē. Neskatoties uz to, ka šis turnīrs bija kā sacesnība starp studentiem, es domāju, ka beigu beigās tāpat uzvarēja draudzība, jo atmosfēra tiešām bija lieliska. Tiekamies nākamajos nakts turnīros! “

Pēc turnīra komandas bija apmierinātas ar aizvadīto turnīru un priecājās par iespēju atkal uzspēlēt kopā florbolu ar saviem draugiem un kursa biedriem.

Paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos!

Dalīties