Foto: Māris Greidāns

''Latvijas Universitāte'' sestdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē izbraukumā izcīnīja uzvaru un izcīnīja vietu pusfinālā, kur tiksies ar ''VEF Rīga''.  

BK ''Latvijas Universitāte'' svinēja uzvaru pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību ar rezultātu 69:66 (10:24, 21:21, 24:8, 14:13), sērijā uzvarot ar 3-2.

Mājinieki daudz veiksmīgāk iesāka spēles pirmo un ceturtdaļu, panākot pat 16 punktu pārsvaru, taču puslaiks noslēdzās ar rezultātu 45:21 valmieriešu labā.

Savukārt studenti apņēmīgi iesāka trešo ceturtdaļu, prata atspēlēties un jau otrā puslaika piektajā minūtē panākt neizšķirtu. Mača noslēdzošajā ceturksnī spēles gaita bija saspringta un ritēja punkts punktā.

Spēles iznākumu praktiski izšķīra Dāvida Vīksnes divi veiksmīgi uzbrukumi. Vispirms viņš realizēja sarežģītu pustālo metienu, kam nākamajā uzbrukumā sekoja divi punkti ar sodu (67:66). Pēc tam valmierieši ar grūtiem metieniem vēl centās izraut uzvaru, taču divas reizes tika pārkāpti noteikumi pret Vīksni un Edvardu Mežuli, abiem basketbolistiem gūstot pa vienam soda metienam un panākot trīs punktu pārsvaru.

LU rindās Vīksne izcēlās ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām,15 punktus pievienoja Alberts Putāns, bet 14 punktus sakrāja Ričards Vitoļskis.

Mājinieku komandā Jānis Kaufmanis guva 26 punktus, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra četras bumbas, kamēr Andrejs Voinalovičs tika pie 12 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Studenti pēdējo reizi spēlēja LBL pusfinālā 2012.gadā.

''Latvijas Universitāte'' pirmdien sāks pusfināla sēriju pret “VEF Rīga”, kamēr otrā pusfinālā spēkosies “Ventspils” un “Ogre”.

Dalīties