Foto: Māris Greidāns

Gustavs ir Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes maģistra programmas ''Vadības zinības'' stratēğiskās vadības un līderības novirziena 1.kursā. Savas basketbola gaitas sāka Rīdzenes sporta skolā, savukārt ceturto gadu spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas? 

Es sāku trenēties basketbolā 1. klasē. Tētis mani aizveda uz Rīdzenes sporta skolu, kas bija perfektā vietā, tieši blakus skolai, kurā sāku mācīties. Neatceros precīzi, bet šķiet, ka tas pamudinājums uz basketbolu bija, ka tajā laikā notika izlases vai kāda cita tipa basketbola spēles, kuras pārraidīja caur TV par kurām fanoju, un kas man lika iepatikties un pievērsties basketbolam. 

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Nav man īsti nekādas pirmsspēles rutīnas vai tradīcijas. Es mēğinu tādām nepieķerties, lai nav tā, ka kādreiz kas piemirstas vai nesanāk ko izpildīt un tad sanāktu ne līdz galam nofokusēties spēlei. Pirms spēles man patīk pavadīt produktīvi dienu kaut ko darot, lai nebūtu tāds atslābums, kas pēc tam pārnestos uz spēli.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Visspilgtāk atmiņā man ir palikušas divas spēles, savu pozitīvu un negatīvu iemeslu dēļ. Pirmā atmiņā palikusī spēle, bija arī sezonas pirmā spēle, kurā guvām uzvaru un kurā man sanāca labi nospēlēt. Otrā, kas arī ir palikusi atmiņā, ir spēle ar pretēju iznākumu un individuāli sliktu spēli ar 5 piezīmēm pret Kalev Cramo. 

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Nav. Tik cik apgriezts skaitlis numuram ar kuru vēlējos spēlēt, kad ienācu LU sistēmā. Gribēju spēlēt ar 6 numuru, bet tas bija aizņemts, tādēļ izvēlējos, ko līdzīgu vai pat tādu pašu, atšķirībā no kuras puses skaties.

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Disciplīna, pacietība, cieņa un bezbailība. To, ka, lai kaut ko sasniegtu ir jābūt neatlaidīgam, pārliecinātam, smagi strādājošam un nav jābaidas kļūdīties.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Ir daudz un dažādas atziņas, ko esmu guvis no treneriem, pie kuriem esmu trenējies. Kādu atsevišķu atziņu neizcelšu, bet varu teikt, ka katrai atziņai ir bijusi mazāka vai lielāka loma, lai veidotu sapratni, un skatījumu uz dažādiem dzīves aspektiem.

Ja tu nespēlētu basketbolu, kas būtu tas, ko Tu darītu?

Grūti teikt, ko es darītu, ja es nespēlētu basketbolu. Es nemēdzu bieži domāt kā būtu, ja būtu vai nebūtu, jo tas mēdz atņemt laiku un fokusu no tā, ko patlaban daru un mēğinu sasniegt. 

Dalīties