Foto: Māris Greidāns

Latvijas Universitāte trešdien izbraukuma spēlē pret Valmiera Glass Via piedzīvoja zaudējumu Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

LU viesu lomā ar rezultātu 68:75 (25:15, 11:20, 18:17, 23:14) piekāpās Valmiera Glass VIA komandai.

Studenti spēli iesāka enerģiski, un ātri vien guva virsroku pār mājiniekiem, kā rezultātā pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar desmit punktu pārsvaru. Savukārt otrajā ceturtdaļā norisinājās vēl spraigāka cīņa, abas komandas neatlaidīgi cīnījās par katru punktu, līdz mājinieki drīz vien samazināja punktu starpību, un puslaika pārtraukumā LU devās ar viena punkta pārsvaru. Otrajā puslaikā norisinājās sīva cīņa pār punktiem, tomēr valmierieši izrādījās pārāki savā laukumā, un studentiem tomēr nācās piekāpties mājiniekiem, kuri izcīnīja uzvaru ar septiņu punktu pārsvaru.

LU rindās rezultatīvākais bija Dāvids Vīksne, kurš spēles laikā sakrāja sešpadsmit punktus, četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvās piespēles, kā arī piecpadsmit punktus un piecasatlēkušās bumbas savai komandai pievienoja Edvards Mežulis.

Valmiera Glass Via komandā rezultatīvākais ar divdesmit trīs punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm bija Andrejs Voinalovičs, kā arī sešpadsmit punktus, četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvās piespēles izcīnīja Klāvs Dubults.

Otrā ceturtdaļfināla spēle norisināsies 16.aprīlī, 17:00 Rimi Olimpiskajā Centrā.

Dalīties