Luīze ir LU Medicīnas programmas studente un studē ārstniecību. Paralēli studijām Luīze aktīvi nodarbojas ar basketbolu. Kopā ar Latvijas sieviešu basketbola komandu spēlējusi Eiropas un Pasaules čempionātos.

Pastāsti, lūdzu, kā sāki nodarboties ar basketbolu?

Manai ģimenē basketbols ir tuvs. Vecāki un arī vecvecāki jaunībā spēlēja basketbolu . Jau skolā no pirmās klases bija tāda iespēja, tāpēc aizgāju uz basketbola treniņu. Paralēli tam mēģināju arī citus sporta veidus, bet beigu beigās paliku pie basketbola, jo tas mani piesaistīja visvairāk. Viens no faktoriem ir tas, ka basketbols ir komandas sports.

Kuri ir labākie sasniegumi sporta karjeras laikā?

  • • 2.vieta Latvijas sieviešu basketbola čempionātā 2021/2022 sezonā.
  • • Tikšana uz U17 un U19 Pasaules čempionātu.
  • • Dalība Eiropas sieviešu čempionātā 2019.gadā, Rīgā.

Paralēli sporta karjerai esi izvēlējusies arī studēt. Ko tu studē?

Es studēju Medicīnu - ārstniecību Latvijas Universitātē.

Kas tevi motivē/kā tev izdodas apvienot studijas ar trenēšanos un sacensībām?

Mani motivē mani tuvie cilvēki. Es esmu uzaugusi ārstu vidē un esmu redzējusi cik svarīgs un grūts ir ārstu darbs. Jau no pašas bērnības man ir paticis mācīties, tāpēc zināju, ka man būs pa spēkam apvienot mācības/studijas ar basketbolu. Basketbola treniņi vakaros pēc studijām man ļauj atgūt emocijas un spēkus, lai ar jaunu iedvesmu varētu turpinātu mācīties. Protams, citreiz sanāk kavēt nodarbības un lekcijas basketbola dēļ, bet tāpēc varu pateikties saviem pasniedzējiem un kursa biedriem, kuri ir pretimnākoši un izpalīdzīgi.

Kādi ir mērķi nākošajā sezonā?

Vienmēr tiecos pēc augstākajiem mērķiem. Šogad ieguvu sudrabu sīvā cīņā Latvijas čempionāta finālā. Nākamgad tiecos pēc zelta.

Ko tu iesaki/novēli citiem sportistiem, kuri vēl mācās vidusskolā un nav izlēmuši ko darīt pēc vidusskolas absolvēšanas?

Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka ir jāizmanto katra iespēja, kas tiek dota dzīvē. Tiekties pēc saviem mērķiem un galvenais nebaidīties kļūdīties. Latvijas Universitātes duālā karjera ir lieliska iespēja apvienot augsta sportista ikdienu ar studijām, kas palīdz sasniegt augstus mērķus sportā un nodrošina iegūt kvalificētu diplomu nākotnei.

Dalīties