Foto: Māris Greidāns

Kristaps studē Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes bakalaura programmas ''Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība'' 2.kursā. Savas basketbola gaitas sāka Ventspilī, savukārt pirmo sezonu spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas?

Manas basketbola gaitas sākās roku rokā ar manām gaitām pamatskolā. Iesākot mācības Ventspils 6. vidusskolā, iesāku arī pēc stundām doties uz basketbola treniņiem pie trenera Raita Silarāja. Tomēr tā nebija mana pirmā saskaršanās ar basketbolu. Jau kopš mazas bērnības, kopā ar ģimeni devos skatīties un iedvesmoties no sava lielā brāļa basketbola gaitām. Viņa interese un patika pret šo spēli iedvesmoja arī mani tik jaunā vecumā izmēģināt savu veiksmi basketbola laukumā.
Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Mana spēles dienas rutīna noteikti sākās ar pienācīgu nakts miegu. Bez kārtīgas atpūtas nevar būt kārtīgas spēlēšanas! Man pirms spēles noteikti ir arī svarīgi izvēlēties pareizo mūziku, ko klausīties pa ceļam uz zāli. Parasti man tas ir kāds R&B vai roka gabals, kas spēj mani noskaņot uz konkrēto spēli. Protams, arī iesildīšanās daļai pirms spēles ir liela nozīme, jo pareizi iekustinot ķermeni tas daudz labāk jutīsies spēles laikā. Tieši tāpēc uz spēlēm cenšos ierasties vismaz pusotru stundu iepriekš, lai spētu visu ķermeni pienācīgi iesildīt.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Šosezon visneaizmirstamākā noteikti bija mana pirmā Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spele pret bijušo mājas komandu Ventspili. Tā man ir palikusi atmiņā, jo bija mana pirmā iespēja uzspēlēt  Latvijas-Igaunijas līgā, pirmo reizi spēlēju pret savas dzimtās pilsētas komandu kā arī guvu savus pirmos punktus šajā līmenī.

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Šīs sezonas astotajam numuram īpašas nozīmes nav. Tā kā esmu viens no jaunajiem komandas pienācējiem, numuru izvēlējos viens no pēdējiem - aiz komandas biedriem, kuri šeit jau pavadījuši vairākas sezonas. Tā sanāca, ka mans pagājušās sezonas numurs bija paņemts, tāpēc nācās izvēlēties kaut ko jaunu. Tā arī beigās nonācu pie Nr.8

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols man ir iemācījis plānot laiku, jo ikdienas izaicinājums savienot skolu ar basketbolu var būt brīžiem diezgan sarežģīts. Kā arī esmu iemācījies to, ka smags darbs dod vislabākos rezultātus un vislielāko gandarījumu.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Atziņas no treneriem ir bijušas daudzas un dažādas. Visas noteikti man kaut kad dzīvē ir noderīgas. Visi mani treneri ir vienmēr pratuši dot man ļoti noderīgus padomus, bet šobrīd nekas specifisks man prātā nenāk.

Tev labāk patīk spēlēt izbraukumos vai mājas spēlēs?

Mājas spēles vienmēr ir patīkamākas, jo nav jāveic garais ceļš uz citu pilsētu. Mājas spēles arī aizvadam uz sev pierastiem groziem, kas arī palīdz justies komfortablāk. Protams, arī liels pluss mājas spēlēm ir lielāks skatītāju atbalsts, kādu nekur citur aizbraucot nevaram saņemt.

Dalīties