Foto: Māris Greidāns

Portāls Sportacentrs.com, turpinot Andreja Siliņa iedibināto tradīciju, arī šosezon noteicis "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spilgtākos spēlētājus savā versijā Latvijas klubos.

2018. gadā Andrejs Siliņš iedibināja tradīciju noteikt Latvijas Basketbola līgas labākos spēlētājus un trenerus Sportacentrs.com redakcijas iekšējā balsojumā. Labāko spēlētāju noteikšanā tiek izmantota vienkārša balsojuma shēma, kas izmantota arī iepriekšējo sezonu aptaujās - katrs balsotājs iesniedza savu labāko trijnieku katrai no kategorijām. 

Trijās reizēs no piecām kopš notiek balsojums Labākā jaunā spēlētāja balvu saņem kāds no Latvijas Universitātes basketbolistiem. 2019.gadā Labākā jaunā spēlētāja balvu saņēma Renārs Birkāns, bet 2021.gadā tas bija Andrijs Miška.

Šosezon labākā jaunā spēlētāju titulu ir izcīnījis Dāvids Vīksne, kurš šogad aizvadīja savu pirmo sezonu Latvijas Universitātes komandā. Dāvids šosezon laukumā vidēji pavadītās 31,3 minūtēs izcēlās ar 13,3 punktiem, 7,6 atlēkušajām bumbām un 2,2 rezultatīvām piespēlēm, sakrājot efektivitātes koeficientu 15,6.

 

Avots: sportacentrs.com

Dalīties