Foto: Māris Greidāns

Reinis studē Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura programmas ''Industriālā Inženierija un vadība'' 3. kursā. Savas basketbola gaitas sāka Jēkabpilī, taču jau trešo sezonu spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas?

Savas basketbola gaitas sāku 2. klasē, fantastiskajā pilsētā – Jēkabpilī. Pirmos treniņus uzsāku Jēkabpils sporta namā, kur mans pirmais treneris bija Juris Bobrovs. Paralēli basketbola treniņiem arī spēlēju klavieres mūzikas skolā, tāpēc līdz pamatskolas beigām daudz laika pavadīju gan sporta skolā, gan arī mūzikas skolā.  

 Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Svarīgi ir laicīgi aiziet gulēt iepriekšējā vakarā, kā arī paēst kvalitatīvu maltīti vismaz trīs stundas pirms spēles, lai būtu enerģija. Īpašu rituālu man nav, bet kā jau jebkuram, man ir savs iesildīšanās plāns, lai kārtīgi sagatavotos spēlei.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Noteikti atmiņā ir palikušas pirmās trīs sezonas spēlēs, kurās guvām trīs uzvaras pēc kārtas. Tā bija laba motivācija visai komandai, kas sezonas sākumā ir ļoti svarīga. Kā arī apliecināja to, ka vasarā bija ielikts kārtīgs darbs.

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Ar nr. 5 esmu spēlējis jau kopš pirmajām spēlēm jaunatnes līgā, tāpēc arī vienmēr esmu pieturējies pie šī numura. Varbūt laiks pārmaiņām?

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols ir iemācījis plānot savu laiku. Noteikti arī to kā pārvarēt grūtības gan fiziski – smagos treniņos, gan arī mentāli – pēc kādas neveiksmīgākas spēles. Pēc tādām spēlēm jāiemācās nepārdzīvot par to, bet gan vienkārši apskatīt savas kļūdas un mācīties no tām.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Ir ļoti daudz padomi un atziņas, ko esam saņēmuši no treneriem gan par basketbolu, gan arī par dzīvi, tāpēc ir grūti izcelt vienu. Treneri vienmēr ir pratuši sniegt kādu vērtīgu padomu, kas palīdzēs gan trenējoties, gan arī turpmāk citās dzīves situācijās.

Kādu mūziku Tu parasti klausies pirms spēles?

Klausos diezgan dažādu mūziku, atkarībā no garastāvokļa. Šosezon pirms spēlēm bieži klausos kādu no Denzel Curry albumiem.

Dalīties