Sestdien, 26. martā, dabas parkā “Piejūra” norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts aktīvās atpūtas pasākums " LU Darbinieku pavasara pārgājiens 2022", kurā bija iespējams piedalīties Latvijas Universitātes darbiniekiem ar savām ģimenēm.

Jau no plkst. 10.45 darbinieki sāka pulcēties pie Lilastes stacijas stāvlaukuma, lai 11.00 varētu doties 10 km garā pārgājienā. Pārgājiena laikā tika apiets apkārt 3 ezeriem - Ziemeļu Garezeram, Vidus Garezeram un Dienvidu Garezeram, kurus kopā dēvē par Garezeriem. Pārgājiena laikā tika organizētas dažādas aktivitātes, ar kuru palīdzību dalībniekiem bija iespēja vienam otru labāk iepazīt.

Pārgājiena finišs notika Lilastes dzelzceļa stacijas stāvlaukumā, kur visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu un tēju, par kuru parūpējās pasākuma organizatori, Latvijas Universitātes Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt kolēģus un aktīvi pavadīt laiku ārā, kā arī gardā zupa pārgājiena beigās.

Personālvadības vecākā eksperte Baiba Skrauce: “Lieliski pavadīta aktīva brīvdiena svaigā gaisā gan kopā ar ģimeni, gan ar kolēģiem no citām struktūrvienībām. Mēs ar vīru smējāmies- mūsu piecgadniekam tas bija nevis pārgājiens, bet pārskrējiens, un tos gandrīz 10 km viņš ar prieku arī noskrēja. Darbinieku apmierinātības ar darbu aptaujas viens no rādītājiem liecināja, ka struktūrvienības par maz sadarbojas, bet tieši kopīgās neformālās aktivitātes mums labāk palīdzētu vienam otru gan labāk iepazīt, gan veiksmīgāk sadarboties ikdienas darbos. Īpaši pēc šī attālinātās strādāšanas perioda, prieks bija iepazīt kolēģus, kurus līdz šim pazinu tikai pēc balss telefonā un bildes e-pastā. Iesaku, arī tiem kolēģiem, kuri vēl šaubās, noteikti piedalieties- veselība, priecīgs noskaņojums un kopības izjūta garantēta!”

Izglītības zinātņu un pedagoģisko inovāciju nodaļas docente Sanita Baranova: “Priecājos, ka izdevās no darba brīva sestdiena, lai šoreiz atkal varētu pievienotos LU Darbinieku pavasara pārgājienam. Šāds pārgājiens vienmēŗ ir kā pārsteigums: kādus LU kolēģus satiksim, kādus – iepazīsim, kādas vietas, raitā solī ejot, būs iespējams atklāt. Pārgājiens ir vērtīga iespēja aktīvi atpūsties un stiprināt savu piederību LU! Sirsnīgs paldies Jums par pārdomāto organizēšanu, vadīšanu un patīkamo noslēgumu!”

Latvijas Universitātes bibliotēkas Krājuma izmantošanas un attīstības departamenta Informācijas speciāliste Laima Vēdiķe: "Priecēja, ka sestdienas pārgājienā bija tik daudz cilvēku. Kaut nu turpmāk arī būtu tāpat un vēl vairāk cilvēku.  Pārgājiens ir laba iespēja LU darbiniekiem savstarpēji iepazīties un labi pavadīt laiku dabā, bet pazīstamos kolēģus ļauj iepazīt arī neformālās situācijās, ko nevar īstenot darbā. Tāpēc šādi pārgājieni ir ļoti noderīgi un vajadzīgi, it īpaši, ja darbs saistīts ar sēdēšanu pie datora."

Antropoloģijas studiju nodaļas PhD asociētā profesore, vadošā pētniece Aivita Putniņa: "Šoreiz bija vējainai dienai perfekti izvēlēts maršruts. Gleznaina taka gar ezeriem, labvēlīgs nosakņojums un visu pārgājiena laiku nodrošināta saule. Episkā zupa pārgājiena noslēgumā attaisnoja cerības un kā vienmēr pietika visiem, arī tiem, kas pārgājiena laikā zaudējuši īpaši daudz kaloriju."

Uz tikšanos jau nākamajā Latvijas Universitātes darbinieku pārgājienā!

Dalīties