Foto: Māris Greidāns

Alberts studē RSU bakalaura programmas ''Fizioterapija'' 4.kursā. Savas basketbola gaitas sāka BS Rīga, taču jau 4.sezonu spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas? 

Bērnībā ar tēti pa televizoru skatījos divas lietas - F1 sacīkstes un basketbolu, atceros kā cēlos agri no rīta, lai skatītos NBA fināla spēles starp Kobes Lakers un Bostonas Celtics. Gribēju būt kā viņi. Sākumā no bērnudārza laikiem gan gāju sporta dejās. Pirmajās klasēs gāju uz sporta pulciņu, kur patika basketbols un sporta pulciņa vadītājs lika aiziet uz basketbola skolas “Pols” treniņiem. Iepatikās un pēc 3. Klases bija jāizdara izvēle starp dejošanu un basketbolu, kur protams izvēlējos basketbolu.

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Mājas spēļu dienā pēc rīta treniņa braucu mājās, paēdu. Paskatos kādu seriālu vai filmu un tad paguļu kādu stundu vai divas. Man miegs ir ļoti svarīgs. Ēdu pusdienas 2,5h pirms spēles un pirms braukšanas vienmēr eju dušā. Siltā dušā! Braucot mašīnā patīk uzlikt skaļu mūziku un padziedāt.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Visspilgtāk atmiņā palikusi sezonas pirmā spēle pret Tartu Ülikol komandu. Tā bija arī mājas spēle. Atceros cik liela enerģija bija tajā dienā, labās emocijas, beidzot sagaidītā pirmā spēle pēc ilgas trenēšanās vasarā, sezonas atklāšanas šovs un pirmā uzvara. Visi cīnijās kā lauvas, lecām līdaciņās pakaļ bumbām. Elektriska atmosfēra.

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Man nekad nav bijis kāds īpašs numurs ar kuru vēlējos spēlēt. Mans mīļākais spēlētājs ir Kobe, tāpēc gribēju līdzīgu numuru kā viņam, taču nevēlejos izvēlēties to pašu numuru, jo es esmu Alberts Putāns un man ir jāveido pašam savs numurs. P.S. 2+5=7, kas arī ir tīri foršs cipars. 

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Galvenokārt, basketbols man ir iemācījis komandas darbu. Ikdienā visu izdarīt pašam ir ļoti grūti, taču ar komandas darbu tas ir daudz vieglāk un ātrāk. 
Komunikācija savā starpā ir ļoti svarīga, jo nerunājot katrs var savā galvā izdomāt kaut ko savu. Skaidra runāšana savā starpā būtiski atvieglo ikdienas dzīvi un mazina strīdus, nesaprašanās.  Jāpievērš uzmanību sīkumiem, kā basketbolā apstāšanās soli tuvāk vai tālāk nozīmē ļoti daudz, tā dzīvē kaut vai elementāra gultas saklāšana katru rītu ietekmē tavu disciplīnu. Citreiz darot pārliecinoši, bet neprecīzi ir labāk nekā nepārliecinoši, bet precīzi.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Kā dzīvē, tāpat uz basketbola laukuma nekas netiek dots. Pašam ir jāiet un jāņem, jācīnās par to ko vēlies. Domāt var iet uz baznīcu

Vai Tev ir kāda filma, kas Tevi ir iedvesmojusi?

Viena no filmām, kura mani ir iedvesmojusi un nesen vēlreiz noskatījos ir “Forrest Gump”. Izcils aktieris un lieliska filma.

Dalīties