Foto: Māris Greidāns

Edvards studē Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes bakalaura programmas ''Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība'' 2.kursā. Savas basketbola gaitas sāka BS Rīga, taču jau 6.sezonu spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas?

Godīgi sakot, es vairs īstu neatceros kad tieši aizsākās mans basketbola stāsts, šķiet 1. vai 2. klasē, kad tētis piedāvāja sākt trenēties basketbolā. Pirms tam es vēl paspēju apbružāties gan hokeja laukumā, gan kalnu slēpošanā, taču kaut kādu iemeslu dēļ nolēmu pabīdīt šos sporta veidus nostāk un pievērsties tieši basketbolam.

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Rutīna, manuprāt, ir ikvienam spēlētājam un es neesmu nekāds izņēmums. Vislabāk man patīk mājas spēļu dienas, jo 95% gadījumu nekas neparedzēts nenotiks, es zinu, ka no rīta būs mierīgs treniņš, pēc tam brokastis, tad braukšu mājās, paskatīšos kādu filmu, paēdīšu, iešu pagulēt un visbeidzot celšos un braukšu uz spēli. Nedaudz savādāk ir izbraukuma spēlēs, jo ir jāpavada salīdzinoši ilgu laiku autobusā, kas man ne īpaši patīk, kā arī vairāk jāpiedomā pie sava režīma, kad ēst, kad gulēt u.c.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Šī sezona kopumā ir bijusi spilgta, notikumiem un pavērsieniem bagāta, tāpēc izcelt vienu posmu būtu grūti, izcelt vienu spēli - vēl grūtāk. Tāpēc iešu vieglāko ceļu un izcelšu, savu līdz šim pēdējo - spēli pret Kalev, kurā salauzu degunu un tagad atkopjos no operācijas. 


Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Numurs ir gaumes lieta, tā ir vienīgā detaļa, ko mēs varam paši izvēlēties, kas tiks attēlots uz formas, tāpēc jāizvēlas uzmanīgi, jo mainīt vairs nevarēs. Vismaz ne sezonas laikā.


Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols un sports kopumā ir viena kārtīga dzīves skola. Ir gan prieki, gan bēdas, gan kāpumi, gan kritumi, un no visa piedzīvotā ir jāmāk paņemt to labāko, kas noderēs turpmākajā dzīvē. Sports iemāca to, ka lielākais un svarīgākais ienaidnieks esi tu pats, jo lēmums, izvēles ko es darīšu ar sev atvēlēto laiku, cilvēks pieņem pats, tāpēc svarīgi ir piespiest sevi darīt un izdarīt, lai dienas beigās nav jānožēlo.


Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Lai ko tu darītu, tas jādara ar pārliecību. Es varētu sarakstīt atsevišķu grāmatu par padomiem un atziņām no sava pavadītā laika LU sistēmā.

Dalīties