Foto: Māris Greidāns

Pauls ir ieguvis pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un kvalifikāciju ''Sporta treneris'' un šobrīd studē Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes bakalaura programmas ''Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība'' 1.kursā. Savas basketbola gaitas uzsācis BS Rīdzenē, taču kopš 2020.gada spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas? 

Manas basketbola gaitas, ja mēs skaitam pašu pirmo brīdi, kad paņēmu basketbola bumbu rokās, aizsākās jau no manas pirmās dzimšanas dienas, kad mans Opis man uzdāvināja mazo basketbola groziņu un bumbu. Savu viena gada dzimšanas dienas ballīti pavadīju metot bumbu mazajā groziņā, kuru Opis bija uzlicis uz krēsla atzveltes, kurā pats sēdēja un padeva man bumbu pēc katra metiena.

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Jā! Katru spēles dienu cenšos aizvadīt kaut cik līdzīgi. Svarīgi ir piecelties laicīgi, bet arī labi izgulēties. Pats svarīgākais, es teiktu, ir laiks, kad man vajag paēst pusdienas - tas ir apmēram 4 stundas pirms spēles sākuma. Tad man ir spēks un nav pilns vēders. 

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Noteikti sezonas atklāšans spēle 2.oktobrī - manā dzimšanas dienā. Komanda iesāka sezonu ar uzvaru un es pats, pie savām iespējām, nospēlēju labu spēli, palīdzot komandai gūt panākumus. Labākā dzimšanas dienas dāvana no komandas puses! 

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Spēlēju ar numuru 2 , jo esmu to pieņēmis kā savu veiksmīgo numuru. Tas tāpēc, ka daudzas lietas manā dzīvē saistās ar ciparu 2. Piemēram, esmu dzimis 2000.gadā 2.oktobrī. plkst. 02:00 un pāris minūtes

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols man ir iemācījis ļoti daudz. Sports cilvēkam vienmēr iemācīs disciplīnu, bet man basketbols ir iemācījis pacietību, neatlaidību, cīņas garu, nekaunību, cieņu, kā uzvarēt un kā zaudēt. Basketbols un mani vecāki ir tie, kas ir veidojuši manu raksturu un personību. Tāpēc basketbolu es varu attiecināt uz visu savu ikdienas dzīvi. 

Ja tu nespēlētu basketbolu, kas būtu tas, ko Tu darītu?

Man nav atbildes uz šo jautājumu, jo jau sen atpakaļ es izlēmu, kas es būšu. Man nav plāna B, tas nozīmē ka es sev nedodu iespēju nesasniegt savus mērķus.

Dalīties