3.martā, Madonā norisinājās Latvijas Universiādes sacensības distanču slēpošanā, kurās sacentās Latvijas augstskolu studenti un studentes. Latvijas Universitāti pārstāvēja 3 sportisti - Raimo Vīgants, Uvis Akmentiņš un Renārs Birkentāls.

Sacensības norisinājās divās disciplīnās - 1km brīvajā stilā un 4 x 1km stafetes braucienā pāros. 1 km brīvā stila disciplīnā Raimo ar laiku 2:02 izcīnīja 1.vietu, Renārs Birkentāls ar rezultātu 2:03 ierindojās 2.vietā un ar rezultātu 2:10 3.vietā finišēja Uvis, kurš no 4.vietas RTU studenta bija atrāvies 30 sekunžu attālumā!

Stafetes braucienā Raimo startēja kopā ar Renāru un ar ļoti pārliecinošu 1minūtes un 19sekunžu atrāvienu ieguva 1.vietu.

Raimo ir preicīgs startēt dzimtajā trasē un priecājas par LU komandas kopējo sniegumu.

“Startējot sajūtas bija lieliskas, bija prieks atkal atgriezties savā dzimtajā trasē un saules staru apspīdētiem vēl braukt sacensības tur. Fiziskā forma vērtējama kā laba, to arī apliecināja sacensības, kuras spēju aizvadīt kontrolēti un labi. Par savu induviduālo sniegumu varu teikt, ka esmu puslīdz apmierināts, lielāks prieks, ka visa LU distnaču slēpošnas vīriešu komada aizpildījas visu goda pjedestālu. Kokurenti izrādījas sīvu konkurenci prieks par to, bija interesanti un jautri.”

Renārs Birkentāls joprojām ir labā formā un ir gandarīts par rezutātu.

“Uz starta izejot jutos labi, pēc gandrīz jau aizvadītās sezonas biatlonā, joprojām ir saglabājusies lieliska forma un trasē jutos labi. Šodienas rezultāts bija tāds uz kādu biju cerējis, sprinta distancē piekāpjoties tikai olimpietim Raimo Vīgantam un izcīnot otro vietu. Jāsaka, ka konkurence bija pietiekami spēcīga, pārstāvēta no vairākām universitātēm, bet tas neliedza komandu sprintā kopā ar Raimo izcīnīt uzvaru Latvijas Universitātei.”

Liels prieks par mūsu studentu - sportistu augstajiem sasniegumiem!

Dalīties