Latvijas Universitātes Spora centrs aicina brīvdienās kopā ar draugiem un ģimeni doties pārgājienos un pavadīt laiku svaigā gaisā, baudot skaisto Latvijas dabu.

Spriežot pēc 2019. un 2021. gadu Cantar pētījumiem, lielākajai daļai iedzīvotāju pēdējo 2 gadu laikā aktīva atpūta svaigā gaisā ir kļuvusi daudz saistošāka. Ziemā šīs āra aktivitātes saistās ar slēpošanu, snovošanu, slidošanu, braukšanu ar kamanām, sniega vīra celšanu, sniega šķūrēšanu, bet visbiežāk (75% aptaujāto) tās saistās ar pastaigām brīvā dabā. Ticam, ka 2 gadu laikā liela daļa zināmie un internetā pieejamie maršruti jau ir izstaigāti, tādēļ mēs, LU Sporta centra komanda, esam izveidojuši kādu jaunumu.

Katru otro nedēļu LU mājaslapas sporta sadaļā tiks ievietots jauns maršruts ar tā aprakstu, bildēm un maršruta failu GPX formātā, kam varēsiet sekot līdzi telefonā, kādā no GPX failu lasītāja aplikācijām. Pārgājienu maršruti pārsvarā tiks veidoti Pierīgā, bet noteikti būs arī kāds maršruts tālāk no Rīgas. Šie maršruti būs 8-14 km gari, un tie tiks veidoti nevis kā sacensības uz laiku vai punktiem, bet gan kā lieliska iespēja kopā ar draugiem un ģimeni pavadīt jautri laiku svaigā gaisā, apskatot Latvijas skaisto dabu. Pārgājienu laikā būs iespēja uzzināt dažādus interesantus faktus par konkrēto maršrutu, kā arī pildīt saliedējošus un jautrus uzdevumus, kas būs paslēpti “uzdevumu kastēs”.

Otrais Latvijas Universitātes Sporta centra aktīvistu veidotais maršruts ir izveidots 36 kilometru attālumā no LU Akadēmiskā centra, Ložmetējkalna apkārtnē. Šis maršruts veido 8,8km garu apli pa meža taciņām un meža ceļiem. Tas sākas un beidzas pie Ložmetējkalna skatu torņa. Maršruta pirmais un pēdējais pusotrs kilometrs ved pa ceļu, kas pēc mainīgajiem laikapstākļiem varētu būt apledojis, tādēļ aicinām mazliet noiet no maršruta un izvēlēties ceļam paralēli vedošo meža taciņu.

Ap sešu kilometru maršruta atzīmi(konkrēta vieta redzama augstak esošajā maršruta bildē) aiz augstāk esošajā bildē redzamajiem kopā saaugušajiem trīs kokiem, kuri atrodas takas kreisajā pusē, varēsiet atrast saldējuma kastīti ar pierakstu kladīti un saldumiem. Pierakstu kladītē vienā no lapām ierakstiet datumu, kurā veicat maršrutu, savas komandas nosaukumu, komandas dalībnieku vārdus un skaitu, cik mazos “skatu tornīšus” Jūs pa ceļam ieraudzījāt. Kā arī, protams, no kastītes ir iespējams paņemt kādu saldumu, lai būtu spēks noiet maršrutu līdz galam. Pārgājiena beigās aicinām uzkāpt Ložmetējkalna skatu tornī un izbaudīt skaisto skatu, ko var redzēt no skatu torņa virsotnes!

Sakarā ar mainīgajiem laikapstākļiem, grants ceļi, kas ved uz Ložmetējkalnu, varētu būt apledojuši, tādēļ aicinām braukt uzmanīgi un būt piesardzīgiem!

Ložmetējkalna maršruta GPX failu varat lejupielādēt šeit. Aicinām to lejupielādēt mobilajā telefonā un pirms pārgājiena veikšanas atvērt to ar kādu no GPC formāta failu lasītāju aplikācijām – “GPX viewer”, “Tracklia” u.c.

Jautājumu gadījumā rakstiet uz kalvis.kazaks@lu.lv vai zvaniet uz 26243522!

Dalīties