Foto: Māris Greidāns

Latvijas Universitāte svētdien Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā savā laukumā piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas.

LU mājas spēlē ar rezultātu 61:92 (21:21, 8:19, 18:28, 14:24) atzina Raplas ''Avis Utilitas'' pārākumu.

Pēc neizšķirtas pirmās ceturtdaļas spēles liktenis tika izšķirts otrajā ceturtdaļā, kurā viesu komanda veica vairākus izrāvienus un pēdējās trīsarpus minūtēs studenti nespēja gūt punktus, lai samazinātu starpību.

Sākoties spēles trešajai ceturtdaļai, Raplas vienība turpināja iesākto un veiksmīgi turpināja palielināt pārsvaru, gan trešajā, gan pēdējā ceturtdaļā uzvarot ar desmit punktu pārsvaru.

LU labā 13 punktus guva Reinis Avotiņš, kurš arī sakrāja piecas atlēkušās bumbas, bet Ričards Vitoļskis pievienoja 11 punktus un četras rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju rindās Derils Takers, gūstot 20 punktus un izcīnot 14 atlēkušās bumbas, sakrāja “double-double”, bet Džerons Mārtins guva 22 punktus un septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja.

Latvijas Universitāte ar piecām uzvarām un 12 neveiksmēm turnīra tabulā ieņem desmito vietu, kamēr Raplas vienība ar bilanci 9-9 atrodas astotajā vietā.

Nākamo spēli studenti aizvadīs 19.februārī, savā laukumā uzņemot Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenēto Tartu “Kalev”/”Cramo”, kuru pārstāv Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols.

Dalīties