Valmierā tik aizvadītas Latvijas Universiādes sacensības spēka trīscīņā, kurās sacentās Latvijas augstskolu studenti un studentes. Latvijas Universitāti šajās sacensībās pārstāvēja 2 sportistes - Marika Magaziņa, un Madara Krūmiņa. Marika startēja 76+kg grupā, savukārt Madara startēja 57-kg grupā. Spēka trīscīņa ietver 3 disciplīnas - pietupienus, spiešanu guļus un vilkmi. Katrā disciplīnā tiek piefiksēts labākais rezultāts un beigās labākie rezultāti pa disciplīnām tiek saskaitīti un iegūts gala rezultāts! Abas mūsu sportistes uzstādīja Latvijas studentu rekordus un attiecīgi izcīnīja uzvaru savās kategorijās. Sieviešu kopvērtējumā Marika izcīnīja 1.vietu un 2.vietā ierindojās Madara!

Marika Magazina ir gandarīta par savu rezultātu un ir priecīga, ka summā izdevās labot sev piederošu rekordu - 457.5 kg! Madara neplāno apstāties pie sasniegtā un vēlas labot visus esošos rekordus, kā arī nokārtot sporta meistara nomatīvus!

“Universiādē, man veicās pārsteidzoši labi, pat necerēti. Pietupienos padevās 192,5 kg, kas ir tikai par 2,5 kg mazāk kā patreiz man piederošais Latvijas Rekords, kas ir 195kg klasikā. Spiešanā guļus izdevās uzstādīt jaunu studentu rekordu 92,5 kg, kas būtībā ir arī jauns LR rekords, bet tā kā varēju startēt tikai Universiādē tas tika ieskaitīts kā studentu rekords, kā arī vilkmē padevās 172,5 kg un summā arī laboju sev piederošo rekordu, kas tagad ir 457.5 kg. Mērķis bija uzvarēt gan kategorijā, gan absolūtajā vērtējumā, kā arī nodrošināt vietu un iespēju doties šogad uz SELL spēlēm. Sākotnēji bija neliels nogurums pēc Latvijas Čempionāta Koknesē, bet sākot iesildīties  viss bija kārtībā un jutu, ka būs labs rezultāts. Mērķis tika sasniegts un pat pārsniegts. Mans mērķis ir labot visus spēkā esošo rekordus, būt 1. sievietei, kas Latvijā veic pietupienu disciplīnu klasikā ar 200 kg, un no tā es vairs tālu neesmu, kā arī izpildīt Latvijas sporta meistara normatīvus un iegūt sporta meistaru.”

Madarai Krūmiņai, savā svara katogorijā -57kg izdevās pietupties ar 85kg lielu svaru, spiešanā guļus uzspiest 67.5kg un vilkmē pacet 130kg, kas kopsumā veidoja 282.5kg un pārliecinoši ierindoja Madaru 1.vietā!

"Manuprāt, man sacensībās gāja labi. Esmu apmierināta ar rezultātu! Šīs bija manas pirmās sacensības spēka trīscīņā. Vispār ar šo sporta veidu sāku nodarboties diezgan nejauši, tikai pirms 3 mēnešiem. Biju izvēlējusies atlētisko vingrošanu kā C daļas kursu. Tā kā jau 8 gadus nodarbojos ar kāpšanas sportu, fiziskā bāze man bija laba un piedāvāja sākt nopietnāk trenēties un startēt sacensībās. 

Šobrīd man ir ļoti iepaticies šis sporta veids. Turpinu nopietni, aktīvi trenēties. Vēlos izaugsmi un turpināt startēt sacensībās. Mērķis bija savu rekordu sasniegšana, kā arī centos pēc iespējas labāk sevi parādīt, sacensībām nopietni gatavojos. Teiktu, ka mērķi tika sasniegti, lai gan manā svara kategorijā biju vienīgā, ieguvu 1. vietu arī starp visiem junioriem un 2. vietu absolūtajā studentu vērtējumā. Bija prieks, ka sacensībās izdevās iegūt Latvijas studentu rekordu spiešanā guļus savā svara kategorijā, kā arī visās disciplīnās uzlaboju savu līdz šim personīgo rekordu. 

Tā kā aprīlī došos Erasmus, tad 5 mēnešus tik aktīvi, trenera vadībā netrenēšos, bet esmu apņēmusies uzturēt sevi fiziskā formā un, atgriežoties septembrī, turpināt aktīvi trenēties. Ja izdosies, gribētu startēt arī lielākās sacensībās. Man vienmēr ir bijusi motivācija trenēties, sports ir ļoti liela daļa no manas dzīves."
 

Liels prieks un gandarījums par meiteņu sasniegumiem! Tā turpināt!

Dalīties