Foto: Sandijs Leicis

Latvijas Universitāte sestdien Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas spēlē piedzīvoja ceturto neveiksmi pēc kārtas.  

LU izbraukumā ar rezultātu 59:68 (8:20, 21:21, 12:12, 18:15) zaudēja Ventspilij, kas pagaidām šosezon ir piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu.

Spēles ievadā mājiniekiem izdevās veikt desmit punktu izrāvienu, kas arī būtiski ietekmēja turpmāko spēles gaitu, ļaujot Ventspilij pirmo ceturtdaļu noslēgt ar 12 punktu pārsvaru.

Otrajā ceturtdaļā studentiem neizdevās samazināt deficītu, taču izdevās neļaut ventspilniekiem pārlieku dominēt laukumā un iekrāt vēl lielāku pārsvaru. Pirmais puslaiks noslēdzās ar tādu pašu punktu starpību, kā pirmā ceturtdaļa.

Arī trešā ceturtdaļa ritēja līdzīgos spēku samēros, un vien noslēdzošajā spēles nogrieznī studentiem izdevās gūt vairāk punktus nekā mājiniekiem, taču ar to bija par maz, lai varētu izcīnīt uzvaru.

LU rindās rezultatīvākie bija Dāvids Vīksne un Ričards Vitoļskis, kuri vēl pagājušajā sezonā spēlēja ventspilnieku rindās. Vitoļskis guva 14 punktus, Vīksne izcēlās ar 13 gūtajiem punktiem, bet Edvards Mežulis, gūstot 11 punktus un izcīnot 13 atlēkušās bumbas, sakrāja “double-double”.

Tikmēr Ventspils komandā pie “double-double” tika Deniss Krestiņins, kurš guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Latvijas Universitāte ar izcīnītām piecām uzvarām un desmit zaudējumiem turnīra tabulā ieņem devīto vietu, bet Ventspils ar vienu zaudējumu 13 aizvadītās spēlēs ierindojas otrajā vietā.

Studenti nākamo spēli aizvadīs trešdien, 9.februārī, izbraukumā spēkojoties ar Nikolaja Mazura trenēto Tartu Universitāte/Maks & Moorits.

Dalīties