Latvijas Universitātes Spora centrs aicina brīvdienās kopā ar draugiem un ģimeni doties pārgājienos un pavadīt laiku svaigā gaisā, baudot skaisto Latvijas dabu.

Balstoties uz 2019. un 2021. gada Cantar pētījumiem, lielākajai daļai iedzīvotāju pēdējo 2 gadu laikā aktīva atpūta svaigā gaisā ir kļuvusi daudz saistošāka. Ziemā šīs āra aktivitātes saistās ar slēpošanu, snovošanu, slidošanu, braukšanu ar kamanām, sniega vīra celšanu, sniega šķūrēšanu, bet visbiežāk (75% aptaujāto) tās saistās ar pastaigām brīvā dabā. Ticam, ka 2 gadu laikā liela daļa zināmie un internetā pieejamie pārgājienu maršruti jau ir izstaigāti, tādēļ mēs, LU Sporta centra komanda, esam izveidojuši kādu jaunumu.

Katru otro nedēļu LU mājaslapas sporta sadaļā tiks ievietots jauns pārgājiena maršruts ar tā aprakstu, bildēm un maršruta failu GPX formātā, kam varēsiet sekot līdzi telefonā, kādā no GPX failu lasītāja aplikācijām. Pārgājienu maršruti pārsvarā tiks veidoti Pierīgā, bet noteikti būs arī kāds maršruts tālāk no Rīgas. Šie maršruti būs 8-14 km gari, un tie tiks veidoti nevis kā sacensības uz laiku vai punktiem, bet gan kā lieliska iespēja kopā ar draugiem un ģimeni pavadīt jautri laiku svaigā gaisā, apskatot Latvijas skaisto dabu. Pārgājienu laikā būs iespēja uzzināt dažādus interesantus faktus par konkrēto maršrutu, kā arī pildīt saliedējošus un jautrus uzdevumus, kuri būs paslēpti “uzdevumu kastēs”.

Pirmais Latvijas Universitātes Sporta centra aktīvistu veidotais maršruts būs kā izmēģinājuma maršruts, kas dos iespēju interesentiem izmēģināt GPX formāta failu izmantošanu. Šis maršruts veido 9,5km garu apli pa Torņkalna un Āgenskalna ieliņām. Tas sākas un beidzas pie LU Akadēmiskā centra un ved cauri skaisti iekārtotajam Bieriņu mežam, ar mākslas darbiem pilnajam Māras dīķa celiņam un vakaros skaisti izgaismotajiem Arkādijas un Uzvaras parkiem. Lai redzētu šī maršruta lielāko burvību, aicinām pārgājienu uzsākt 20-30 minūtes pirms saulrieta, lai pārgājiena pirmo daļu, tai skaitā Bieriņu mežu, varētu vēl iziet dienas gaišajā laikā, bet otro daļu, kas sevī ietver Māras dīķi un Arkādijas parku, iet pa tumsu, lai baudītu tik ļoti skaisti izgaismotos parkus.

Izmēģinājuma maršruta GPX failu varat lejupielādēt šeit. Aicinām to lejupielādēt mobilajā telefonā un pirms pārgājiena veikšanas atvērt to ar kādu no GPX formāta failu lasītāju aplikācijām – “GPX viewer”, “Tracklia” u.c.

Jautājumu gadījumā rakstiet uz kalvis.kazaks@lu.lv vai zvaniet uz 26243522!

Dalīties