Foto: Sandijs Leicis

Latvijas Universitāte sestdien Latvijas – Igaunijas Basketbola līgā izbraukumā mēģināja atgriezties uz panākumu takas, taču tas neizdevās, otro reizi šosezon piekāpjoties Hābnēmes Viimsi.

LU ar rezultātu 74:85 (21:18, 12:27, 15:21, 26:19) zaudēja Viimsi komandai, kurai šajā spēlē nepalīdzēja viens no tās līderiem Ronalds Zaķis.

Studenti nebija aizvadījuši nevienu Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas spēli kopš 7.janvāra, taču bija divas reizes tikušies ar VEF Rīga basketbolistiem Latvijas kausā, abas reizes ciešot neveiksmi.

Svētdien mačs pret Viimsi sākās līdzvērtīgi, dodot LU iespējas cīnīties par uzvaru, taču izšķiroša bija otrās ceturtdaļas vidusdaļa.

Mājinieku vienība veica 17:2 izrāvienu, kas rezultējās 12 punktu deficītā studentiem pēc pirmā puslaika.

Arī trešajā ceturtdaļā Igaunijas komanda spēlēja pārliecinoši, palielinot savu pārsvaru vienubrīd pat līdz 28 punktiem. Noslēdzošajā ceturtdaļā LU izdevās starpību samazināt, taču mājinieku iekrātais pārsvars bija pārāk liels.

LU rindās Edvards Mežulis izcēlās ar 14 gūtiem punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem, bet Dāvids Vīksne pievienoja desmit punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr mājinieku vienībā rezultatīvākais bija Rains Veidemans, kurš guva 18 punktus.

Abas komandas šosezon jau bija tikušās vienu reizi, kurā arī pie panākuma tika Igaunijas vienība, apspēlējot Latvijas Universitāti ar rezultātu 67:57.

Turnīra tabulā LU ar piecām uzvarām un astoņiem zaudējumiem ieņem devīto vietu.

Nākamo spēli studenti aizvadīs 2.februārī, izbraukumā tiekoties ar Pärnu Sadam.

Dalīties