Foto: Sandijs Leicis

Latvijas Universitāte trešdien, 27.janvārī cieta neveiksmi arī otrajā “Užavas” Latvijas kausa spēlē un izstājās pusfinālā.  

LU, iejūtoties viesu lomā uz ierastā mājas spēļu laukuma, ar rezultātu 71:99 (20:26, 11:25, 17:27, 23:21) otro reizi piekāpās Latvijas čempionvienībai “VEF Rīga” un neiekļuva Latvijas kausa izcīņas finālā.

Pirmā ceturtdaļa ritēja līdzvērtīgi, un “VEF Rīga” sešu punktu izrāviens izdevās vien īsi pirms ceturtdaļas beigām. Savukārt otro trešdaļu pretinieku komanda iesāka ar trīs precīziem tālmetieniem, uz ko studenti atbildēja tikai ar vienu trīs punktu metienu, precīzam esot Reinim Avotiņam. 

Līdz pirmā puslaika beigām Latvijas čempioni turpināja dominēt, un pārtraukumā LU devās ar 20 punktu deficītu. 

Mača liktenis tika izšķirts, kad līdz trešās ceturtdaļas beigām “vefiešiem” izdevās panākt pat 30 punktu pārsvaru, ko studentiem vairs neizdevās atspēlēt. 

Rezultatīvākais spēlētājs LU rindās bija Dāvids Vīksne, kurš guva 14 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izprovocēja septiņas pretinieku piezīmes. 11 punktus pievienoja Ričards Vitoļskis, bet vēl pa desmit punktiem guva Reinis Avotiņš un Uvis Vārna.

“VEF Rīga” vienībā Reišons Hemondss, gūstot 20 punktus un izcīnot 13 atlēkušās bumbas, sakrāja “double-double”.

“Latvijas Universitāte” dalību Latvijas kausā sāka no astotdaļfināla, kurā vispirms uzveica “Saldus” komandu, bet ceturtdaļfinālā sagrāva “Līvānus”.

Nākamo spēli Latvijas – Igaunijas Basketbola līgā LU aizvadīs 30.janvārī, izbraukumā tiekoties ar Igaunijas komandu “Viimsi/Sportland”.

Dalīties