Ričards Vitoļskis | Foto: Sandijs Leicis

Sesto neveiksmi Pafbet Latvijas - Igaunijas līgā pēc kārtas piedzīvojusi BK Latvijas Universitātes komanda. Spēles pirmajā piecminūtē pretinieki sakrāja divciparu pārsvaru, apgrūtinot mūsējiem iespēju atspēlēties.

Spēli daudzsološāk sāka igauņu "TalTech" vienība, piecu minūšu laikā sakrājot divciparu punktu pārsvaru. Tācu ceturtdaļas otrajā pusē mūsējie sasparojās un samazināja starpību līdz -7. Pirmo desmitminūti noslēdzam ar 19:26.

Otrajā ceturtdaļā lieli izrāvieni nebija ne vienai, ne otrai komandai. Lai arī uz brīdi pietuvojāmies līdz sešu punktu starpībai, lielajā pārtraukumā devāmies ar -10 - 35:45.

Pēc nelielās atpūtas un komandu sapulcēm ģērbtuvēs igauņi strauji krāja pārsvaru, to palielinot līdz pat +18. Divu minūšu laikā mūsu saspēles vadītājs Vitoļskis saņēma divas nesportiskās piezīmes un bija spiests laukumu pamest, mūsējiem spēli nācās pabeigt vienpadsmit vīru sastāvā. Pirms noslēdzošās desmitminūtes 51:70.

LU basketbolisti pēdējo ceturtdaļu sāka ar diviem precīziem  Putāna un Vārnas tālmetieniem. Mūsējie padoties negrasījās, un nepilnas divas minūtes līdz mača beigām, Eduardam Avotiņam bumbu grozā ieliekot no augšas pēc Vīksnes piespēles, panāca vairs -7. Vairāk samazināt starpību igauņi neļāva, spēli noslēdzot ar 79:89.

 

LU: Mežulis 21, Vīksne 11 (6 ab), Kampuss 10, E. Avotiņš 9, Strautiņš 7, Putāns 7, R. Avotiņš 7, Vitoļskis 4 (4 rp), Vārna 3, Lucis, Briedis; Čavars.

Dalīties