Vai zināji, ka 15km attālumā no Rīgas centra atrodas vēsturiskas militāru celtņu drupas un padomju laika torpēdu remonta cehi? Tas viss ir apskatāms Daugavgrīvas cietoksnī, kurā atradīsies arī viens no “Rudens auto foto orientēšanās” kontrolpunktiem.

Daugavgrīvas cietoksnis ir celts 17.gs. Veidots, lai aizsargātos pret ienaidnieka virzīšanos uz nozīmīgu pārvaldes, tirdzniecības un ražošanas centru - Rīgu. Vēlāk tas kļuva par galveno Latvijas armijas krasta aizsardzības nocietinājumu ar vairākiem atbalsta punktiem.*

Pēc kārtējā stingro ierobežojumu un mājās sēdēšanas posma cilvēkiem ir vēlme ar vien biežāk doties dabā, baudīt dabas krāšņumu un paelpot svaigu gaisu. Lai dabas baudīšana būtu interesanta, Latvijas Universitātes Sporta centrs aicina laika posmā no 3. līdz 5. decembrim atvēlēt 5 stundas laika un kopā ar draugiem vai ģimenes locekļiem, ievērojot visus valstī pasākuma dienā esošos ierobežojumus, piedalīties Rudens auto foto orientēšanās sacensībās, kas šoreiz norisināsies Rīgā un Pierīgā, Daugavas kreisajā krastā, 20 km rādiusā no Rīgas centra.

Elektronisko komadas pieteikuma anketu meklē šeit.

Pēc komandas pieteikšanas, 2 dienu laikā tiks atsūtīts apstiprinošs e-pasts, kurā uzzināsiet, kur un kā saņemt orientēšanās maršrutu un uzdevumus.

*Informācijas avots: https://militaryheritagetourism.info/lv/military/sites/view/116?0

Dalīties