Vai esi kādreiz bijis Spilves aviācijas muzejā? Ja neesi, tad “Rudens auto foto orientēšanās” pasākums var būt viens no iemesliem tur doties, jo to tieši tur atradīsies viens no pieturpunktiem!

Spilves lidostu slēdza 1986. gadā un nodeva armijas aizgādniecībā. Līdz astoņdesmito gadu vidum lidostu izmantoja civilām vajadzībām, un iedzīvotāji iekšzemes lidojumos devās gluži tāpat, kā mūsdienās izmanto starppilsētu autobusus. Pēdējos desmit gadus objekts stāvējis iekonservēts un ir ieguvis valsts kultūras pieminekļa statusu. Aviācijas muzejs atrodas Spilves lidostas greznajā ēkā, kas būvēta 1954. gadā. Ja vēlies aplūkot visu savām acīm, tad piedalies “Rudens auto foto orientēšanās”! *

Pēc kārtējā stingro ierobežojumu un mājās sēdēšanas posma cilvēkiem ir vēlme ar vien biežāk doties dabā, baudīt dabas krāšņumu un paelpot svaigu gaisu. Lai dabas baudīšana būtu interesanta, Latvijas Universitātes Sporta centrs aicina laika posmā no 3. līdz 5. decembrim atvēlēt 5 stundas laika un kopā ar draugiem vai ģimenes locekļiem, ievērojot visus valstī pasākuma dienā esošos ierobežojumus, piedalīties Rudens auto foto orientēšanās sacensībās, kas šoreiz norisināsies Rīgā un Pierīgā, Daugavas kreisajā krastā, 20 km rādiusā no Rīgas centra.

Elektronisko komadas pieteikuma anketu meklē šeit

Pēc komandas pieteikšanas, 2 dienu laikā tiks atsūtīts apstiprinošs e-pasts, kurā uzzināsiet, kur un kā saņemt orientēšanās maršrutu un uzdevumus.

 

*Informācijas avots: www.lsm.lv/raksts/kultura/maksla/spilve-atklaj-toposo-aviacijas-muzeju.a28847/

Dalīties