Latvijas Universitāte "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā izcīna otro uzvaru divās spēlēs un pirmo reizi kluba vēsturē sezonu sāk ar divām uzvarām.

Spēli veiksmīgāk sāka mūsējie, pirmos punktus gūstot jaunpienākušajiem ventspilniekiem Ričardam Vitoļskim un Dāvidam Vīksnem.  Pretiniekiem pirmais precīzais divpunktu metiens realizējās tikai pēc spēlētām sešām ar pus minūtēm, kamēr mūsējie - Eduards Avotiņš un Edvards Mežulis - panāca plus astoņi, parādot individuālās spējas. Pirmās ceturtdaļas laikā LU basketbolisti panāca arī divciparu pārsvaru, taču līdz ceturtdaļas izskaņai igauņi samazināja deficītu līdz sešiem punktiem.

Arī otrās ceturtdaļas rezultātu atklāja mūsējie, taču pretinieki ātri panāca piecu punktu izrāvienu, samazinot rezultāta starpību līdz vienam grozam. Ceturtdaļas vidū igauņi pirmo reizi izvirzījās vadībā, panākot arī plus trīs viesiem, taču Gustavs Kārlis Kampuss ar brīvmetienu pārtrauca neveiksmes mūsu uzbrukuma zonā.

Minūti četrdesmit līdz puslaika beigām viesi panāca plus septiņi, Guntim Endzelam liekot pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēdējās epizodēs veiksmīgi sadarbojās Edvards Mežulis un Alberts Putāns, taču puslaika pārtraukumā devāmies ar mīnus astoņi.

Trešo ceturtdaļu izdevās mājiniekiem iesākt ar sekmīgu Ričarda Vitoļska caurgājienu un Eduarda Avotiņa trīs punktu gājienu ātrajā pretuzbrukumā. Ceturtdaļas laikā Rakveres "Tarvas" basketbolistiem izdevās atjaunot astoņu punktu pārsvaru, taču Dāvida Vīksnes četri punkti pēc kārtas ceturtdaļas izskaņā pietuvināja LU līdz divu punktu deficītam.

Pēdējo desmitminūti veiksmīgāk iesāka pretinieki, Igoram Josipovičam gūstot piecus punktus pēc kārtas. LU puiši ar to nebija apmierināti un uz to atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas. Pēc Edvarda Mežuļa precīzā trīspunktu metiena tika panākts plus pieci, kam drīz vien sekoja Paula Miglinieka trejacis. 

Četras minūtes līdz pamatlaika beigām viesi deficītu samazināja līdz minimumam. Spēles galotne aizritēja ļoti saspringti, neveiksmīgi kļūdoties kā vienai, tā otrai komandai. Mājinieki iztecināja pēdējās sekundes, Edvards Mežulis bija precīzs no soda metiena līnijas, komandas kapteinis Alberts Putāns divas sekundes līdz beigām  pārtvēra bumbu, nodrošinot uzvaru ar plus trīs. 

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem bija izšķirošo notikumu galvenais varonis Edvards Mežulis, bet Dāvids Vīksne otro maču pēc kārtas sakrāja double-double- 11 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Bijušais ventspilnieks arī patlaban ir otrs labākais cīnītājs zem groziem visā līgā ar vidēji 13,5 atlēkušajām bumbām mačā.

LU: Mežulis 16, Vīksne 11 (12 ab), Vitoļskis 8, Putāns 7, R. Avotiņš 6, Strautiņš 5, E. Avotiņš 5, Kampuss 3 (8 ab, 3 rp), Miglinieks 3, Briedis (3 rp), Aleksandrovs; Lucis.

Dalīties