25. un 26. septembrī Rimi Olimpiskajā centrā norisinājās Latvijas XXXII Universiāde, kura kopā pulcēja 4 vīriešu un 4 sieviešu komandas. Gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā piedalījās Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija.

Divās dienās tika aizvadītas intensīvas un saspringtas spēles, kurās aizstāvēt savu universitātes godu vēlējās ikkatrs. Katra komanda turnīra ietvaros aizvadīja 3 spēles, tādejādi katrai komandai izspēlējot ar katru.

Par šī gada uzvarētājiem vīriešu turnīrā kļuva spēcīga Latvijas Universitāte, kura trīs spēlēs izcīnīja trīs uzvaras. Cīņa par otro un trešo vietu notika visa turnīra garumā. Pēc pirmās turnīra dienas, kurā katra komanda aizvadīja 2 spēles, Latvijas Universitātei bija 2 uzvaras, bet Rīgas Tehniskajai universitātei un Rīgas Stradiņa universitātei pa vienai uzvarai. Pēc zaudējumiem Latvijas Universitātei (34:107) un Rīgas Stradiņa universitātei (52:69) šķita, ka Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai nav izredzes cīnīties par otro vai trešo vietu, bet pati komanda uzskaīja citādāk. LSPA komanda spēli pret Rīgas Tehnisko Universitāti uzsāka pārliecinoši, pirmo ceturtdaļu uzvarot ar rezultātu 21:10, bet pirmo puslaiku ar 34:15. Pēc pirmā puslaika bija skaidrs, ka, visticamāk, turnīru ar 1 uzvaru pabeigs 3 komandas, bet pacēlās jautājums, kā tās tiks sarindotas? Pēc savstarpējo spēļu iegūto un zaudēto punktu attiecības. Rīgas Stradiņa Universitātei pēc 2 spēlēm šī attiecība bija +14, bet RTU un LSPA pēc aizvadītas 1 savstarpējās spēles tā bija attiecīgi +3 un -17, kas nozīmēja, ka, lai LSPA komanda izcīnītu otro vietu, tai savā trešajā spēlē bija jāuzvar ar +32, bet, lai izcīnītu trešo vietu, tai bija jāuzvar ar +11. Trešā spēles ceturtdaļa beidzās ar rezultātu 43:33 LSPA komandas labā, kas nozīmēja, ka ceturtā ceturtdaļa noteiks, kura no šīm komandām turnīrā izcīnīs trešo vietu. Ceturto ceturtdaļu abas komandas iesāka ļoti līdzīgi, bet spēles beigās pārliecinošāk nospēlēja RTU komanda, spēli zaudējot ar rezultātu 44:49, bet turnīrā izcīnot trešo vietu, atstājot Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komandu ceturtajā vietā.

Zvaigžņu pieciniekā tika iekļauts Dāvids Vīksne (LU), Gustavs Kārlis Kampuss (LU), Armands Jakušenoks (LSPA), Matīss Jankovskis (RTU) un Artūrs Krasts (RSU).

Sieviešu turnīrā piedalījās 4 komandas. Godalgoto pirmo vietu ieguva Rīgas Stradiņa universitāte, kura uzvarēja 3 no 3 spēlēm. Otrajā vietā ar 2 uzvarām ierindojās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, trešo vietu ar vienu uzvaru ieņēma Latvijas Universitāte, bet ceturtajā palika Rīgas Tehniskā Universitāte. Zvaigžņu pieciniekā tika iekļautas Alise Bruzinska (RSU), Liza Čumika (RSU), Māra Mote (LU), Klinta Dambrāne (LSPA) un Nora Patrīcija Tamane (RTU).

Dalīties