Augusta izskaņā sudraba godalgas Universiādes minifutbola turnīrā izcīnījusi Latvijas Universitātes futbola izlase.

Svētdien, 29. augustā, RTU stadionā norisinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS), kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansētais Latvijas Universiādes minifutbola (8 pret 8) turnīrs.

Sacensībās piedalījās 5 komandas - LSPA, RTU, LU, ISMA un SSE.

Latvijas Universitāte turnīru iesāka ar cīņu pret LSPA. Pirmajam puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 0:0, otrajā puslaikā pretinieki guva divus bezatbildes vārtus, kas nozīmēja zaudējumu turnīra ievadā ar 0:2.

Otrajā spēlē LU ieguva 2:0 vadību pret RTU, taču, izniekojot savas iespējas, spēles izskaņā iekrita divreiz aizsardzībā, spēlei noslēdzoties ar neizšķirtu 2:2.

Turnīra trešajā spēlē pret SSE mūsu studentiem piederēja liels pārsvars - ja pirmajā puslaikā izdevās gūt tikai vienus vārtus, tad otrajā LU izlases futbolisti pievienoja vēl 4 bezatbildes vārtus izcīnot uzvaru ar 5:0.

Noslēdzošajā spēlē pret līdzšinējiem 8 pret 8 disciplīnas čempioniem ISMA izšķīras Universiādes sudraba godalgu liktenis. Šajā cīņā, pateicoties Jurija Matvejeva vārtiem, Latvijas Universitāte izcīnīja uzvaru ar 1:0 un nodrošināja sudraba godalgas.

Par turnīra čempioniem kļuva LSPA, kas cīnījās bez zaudētiem punktiem, Latvijas Universitāte ar 7 punktiem bija otrie, ar 6 punktiem sekoja ISMA, bet attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā ierindojās RTU un SSE.

Par turnīra labāko uzbrucēju tika atzīts LU futbolists Jurijs Matvejevs, kurš čempionātā atzīmējās ar 4 vārtu guvumiem.

Latvijas Universitātes sastāvs:

Jānis Šķēls, Jurijs Georgs Rusakovs, Mārtiņš Biders, Artjoms Daškevičs, Kristofers Kravčenko, Markuss Dubavs, Miks Babris, Jurijs Matvejevs, Miks Vilkaplāters

Dalīties